400 Kişiye İş Sahası

400 Kişiye İş Sahası

Akçaabat’taki Tekel binasını fabrika olarak devralan işadamı Selami Sarı, dokuma fabrikası için ilk etapta 150, daha sonra 400 kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı. Sarı, inşaatın 3 katını ise butik otel olarak hizmete sunacaklarını açıkladı.

Akçaabat’taki Tekel binasını fabrika olarak devralan işadamı Selami Sarı, dokuma fabrikası için ilk etapta 150, daha sonra 400 kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı. Sarı, inşaatın 3 katını ise butik otel olarak hizmete sunacaklarını açıkladı.


Uzun yıllar atıl durumda bekledikten sonra Trabzonlu işadamı Selami Sarı’nın girişimleri ile fabrikaya dönüşme yolunda ilerleyen Akçaabat’taki Tekel binası için Mayıs ayı oldukça hareketli geçecek. 
Dünyaca ünlü kadın giyim markası ‘Herry’nin sahibi olan Trabzonlu işadamı Selami Sarı, Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in Tekel binası için ‘Bir kısmının da otel yapılması’ şartını koyduğunu ifade ederek, "Bizler sonuçta memleketimize yatırım yapmayı düşündüğümüz için Başkan’ın bu teklifine de olumlu yanıt verdik. Mimarlarımızın proje çalışmaları devam ediyor. Zira bu yapı eski olduğu için acele etmek istemiyoruz. Aksi halde çirkin bir yapı ortaya çıkacaktır. Şu anda statik hesaplara bakılıyor" dedi. 
Yapının bir kısmını imalat bir kısmını da otel olarak kullanacaklarına işaret eden Sarı, 150 kişinin istihdamı ile başlayacaklarını daha sonra bu sayıyı 400’e çıkaracaklarını belirtti. Mayıs ayı içinde makineleri getireceklerini hatırlatan Sarı, şunları söyledi:
"4 katı Herry’nin imalatını için, 3 katı otel olarak yapacağız. Otelimizin yıldızı net olmamakla beraber 3 veya 4 yıldızlı butik otel tarzında düşünüyoruz. Yaklaşık 120 yatak kapasiteli olacak otelimize, Herry’nin imalatını bitirdikten sonra başlamayı planlıyoruz. Herry’nin dokuma grubunu getireceğimiz bu fabrikada ceket, pantolon ve etek imalatı yapılacak." Fabrikada çalışacak personeli eğitime tabi tutacaklarını da belirten Sarı, sözkonusu eğitimlerin 3 ayı geçmeyeceğini söyledi. Sarı, fabrikada tamamen otomasyon üretim kuracaklarına değinerek, "Akıllı makinelerle geliyoruz. İnsanların hata yapma şanslarını bu şekilde ellerinden almış oluyoruz. Yani işçini kabiliyetine değil, makinenin kabiliyetine göre üretim olacak" ifadelerini kullandı. 
Sarı, Trabzon’a katkılarının bununla da kalmayacağına vurgu yaparak, hazırladıkları şal projesi için Çarşıbaşı İlçesi’nde 250 kişiye bulundukları yerden istihdam sağlayacaklarını söyledi. Sarı, "Keşan bezinden yapılacak bu şalların numunelerini hazırladık. Bunlar el boyası, el dokuması ve naturel olacak. Ayrıca fabrikanın altında 150 m2’lik bir alanda Karadeniz’e özgü ne tür bir süs eşyası veya başka bir simge varsa onları da orada bir mağaza açıp sattırmayı hedefliyoruz" dedi. Bu ay içinde epey yol alacaklarını da söyleyen Sarı, otel hariç yatırımın 2 milyon euro civarında olacağını kaydetti. Herry mağazalarının halen 12 ayrı ülkede mağazaları bulunuyor. Ayrıca mağazası olmayan ülkelere de satış yapan Herry mağazaları üretimlerinin yüzde 40’lık kısmını artık Trabzon’dan gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler