4 Laboratuvar Açıldı

4 Laboratuvar Açıldı

Trabzon Meslek Yüksekokulu (MYO), Akçaabat Yerleşkesi'nde bulunan dört yeni laboratuvar törenle açıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu (MYO), Akçaabat Yerleşkesi'nde bulunan Güç Elektroniği Laboratuvarı, Eklemeli İmalat Laboratuvarı, Makina Laboratuvarı ve Bilgisayar Teknolojileri Laboratuvarlarından oluşan dört yeni laboratuar törenle açıldı.

Açılış törenine, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, KTÜ Trabzon MYO Müdürü Prof. Dr. İlhan Deniz,  Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salik Köse, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, üniversite öğretim görevlileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, açılış töreninde yaptığı konuşmasında üniversitenin tarihsel önemini vurgulayarak, KTÜ'nün eğitim, araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında büyük başarılarına dikkati çekti. Rektör Çuvalcı, 2024-2028 Stratejik Plan dahilinde Teknolojideki hızlı değişim ve rekabet ortamına uyum sağlamanın gerekliliğine ifade ederek, üniversite olarak bu dönüşüme hızlı bir şekilde tepki verildiğini ifade etti. Açılışı yapılan laboratuvarlar için yönetim ekibine teşekkür eden Prof. Dr. Çuvalcı, Üniversitenin mevcut altyapısını kullanarak çalışmalar sürdürmenin önemli olduğunu vurguladı.

Sanayici Pratik İstiyor.
Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, sanayicinin pratik yapmış insan kaynağına ihtiyaç duyduğunu dile getirerek “Burada altyapı var. Bu alt yapıyı ile bir sanayicinin, bir iş adamının problemi varsa buralarda çözmeliyiz. Ben şunu beklerim. Gelecek dönem OSB’lerdeki işiş adamlarımızın sorunları burada çözülmeli. İş adamlarımız ile iş birliği yapmalıyız. Onlar buralarda iyi yetişmiş, pratik yapmış teknik elemana ihtiyaç var. Bu alanları mesai dışında da çalıştıralım. Öğrencilerimiz 15 bin Tl proje desteği veriyoruz. Bunu buralarda rahatlıkla harcarsınız. Buraları kullanın. Amacımız daha iyi yetişmenizdir” dedi.

 

Açılışta söz alan Trabzon MYO Müdürü Prof. Dr. İlhan DENİZ: “Bu laboratuvarlar sadece KTÜ'nün akademik potansiyelini güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda KTÜ 2024-2028 dönemi için belirlediğimiz stratejik hedeflere de katkı sağlayacaktır. Tercih edilebilirlik düzeyimizi artırarak, öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü artıracağız. Öğrenci merkezli eğitim ile Proje Tabanlı Öğretim anlayışımızı güçlendirerek, öğrencilerimizin AR-GE çalışmalarına aktif katılımını ve öğrenme deneyimlerini zenginleştireceğiz. Araştırmada etkileşim ve iş birliğini teşvik ederek, akademik ve endüstriyel ortaklarımızla güçlü ilişkiler kurmayı ve ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, araştıran öğrenci modelini destekleyerek, öğrencilerimizin araştırma becerilerini erken aşamalarda geliştirmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Akademik Performansı Artıracak Dört Yeni Laboratuvar

Makine ve Metal Teknolojileri bölümü öğrencileri için donatılmış olan Makine Laboratuvarı, CNC tezgâhları ve diğer ekipmanlarla teorik bilgilerin pratik uygulamalarını desteklemede hizmet verecek. Eklemeli İmalat laboratuvarı ise 3 boyutlu tasarımların gerçekleştirilmesi ve eklemeli imalat tekniklerinin öğrenilmesi için 3 boyutlu yazıcılarla donatıldı. Güç Elektroniği Laboratuvarı Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencilerine yönelik olup, teorik bilgilerin uygulamalı olarak pekiştirilmesini sağlayacak. Bilgisayar Teknolojileri Laboratuvarı ise Bilgisayar Teknolojileri bölümü öğrencilerinin eğitimini desteklemek üzere tasarlanmış olup, modern teknolojilerle donatılmıştır, böylece öğrenciler hem teorik bilgilerini pekiştirebilir hem de gerçek dünya problemlerine yönelik çözümler geliştirebilecek.

Açılış programının ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın başkanlığında Trabzon MYO yönetimi ile Araştırma Üniversitesi Yol Haritası ve Akademik Performans Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Trabzon Meslek Yüksekokulu'nun başarısı, hedefleri ve büyüme potansiyeli masaya yatırıldı.

Protokol konuşmalarının ardından laboratuvarların açılışı gerçekleştirildi. Protokol mensupları, laboratuvarları gezerek öğretim üyeleri ve öğrencilerden bilgi aldılar.

trabzon-meslekyuksekokulu.jpg

trabzon-meslekyuksekokulu-akcaabat-1.jpg

trabzon-meslekyuksekokulu-akcaabat.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler