3. Tiyatro Günleri Başladı

3. Tiyatro Günleri Başladı

Akçaabat Belediyesi Açık Hava Tiyatro Günleri, Akçaabat Belediye Tiyatrosu ‘Cırcır ile KarciTospik’le Tepetaklak’ adlı çocuk oyunu ile başladı.

Akçaabat Belediyesi Açık Hava Tiyatro Günleri, Akçaabat Belediye Tiyatrosu ‘Cırcır ile KarciTospik’le Tepetaklak’ adlı çocuk oyunu ile başladı.

Akçaabat sahil park havuzlar meydanında bu yıl 3.’sü düzenlenen Açık Hava Tiyatro Günlerine; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, çocuklar ve aileleri katıldı. Tiyatro öncesinde Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim bütün çocuklara yaz tatilinde faydalanmaları içim etkinlik dergisi dağıttı.

Tüm çocuklara hitap eden ‘Cırcır ile KarciTospik’le Tepetaklak’ adlı çocuk tiyatro oyunu, miniklere ve ailelerine eğlence dolu anlar yaşattı. Çocukların yaş ve davranış psikolojisine uygun olarak yazılan ve oynanan oyun, onların hayal dünyasına hitap ediyor. Minik tiyatro severleri her sahnede farklı dünyalara götüren  “Cırcır ile KarciTospik’le Tepetaklak’ adlı çocuk tiyatro oyununda renkli, eğlenceli, eğitsel ve düşünsel öğelere yer verildi.

Oyun öncesi çocuklarla sohbet eden Başkan Osman Nuri Ekim çocuklara; anne babalarınızın sözünden çıkmayın, yaz tatilinde kitap okuyup spor yapın, hayatınız her alanında mutlaka planınız programınız olsun. Planlı yaşarsanız, eğlenmeye de gezmeye de çalışmaya da dinlenmeye de zamanınız kalacaktır. Tabletlerin, bilgisayarların ve telefonların kötü yönlerinden uzak durun, çok çalışıp bilgili bireyler olarak yetişin gibi tavsiyelerde bulundu.

Tiyatro oyunu sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim kültür ve sanat faaliyetlerine hiç durmadan devam ettiklerini belirtti. Başkan Ekim, “Yaz mevsiminin günlerini de gecelerini de daha renkli daha eğlenceli hale getirecek etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Açık havada tiyatro izlemenin keyfi bir başka oluyor. Hele bir de çocuk tiyatro oyunu izlemek inanılmaz eğlenceli oluyor. Bizim göz bebeklerimiz, en kıymetlilerimiz, minik tiyatro severlerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Işıl ışıl parlayan çocuklarımız için hazırlanan hem eğitici hem öğretici bir tiyatro oyunu izledik. Cırcır ile KarciTospik’le Tepetaklak adlı çocuk tiyatro oyununu başarılı bir şekilde sahneleyen ve bize eğlence dolu anlar yaşatan Akçaabat Belediye Tiyatrosu oyuncularına, emeği geçenlere, bizi yalnız bırakmaya minik tiyatro severlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum. 3.’sünü düzenlediğimiz Açık Hava Tiyatro Günleri’miz 6 Temmuz 2022’ye kadar devam edecek. Her akşam farklı oyunlar oynanacak ve farklı tiyatro ekipleri sahne alacak. Biz,  yaz mevsimine dolu dolu etkinliklerle hazırlandık. Büyük küçük tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyorum. ” Dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmanın ardından Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibine plaket takdim etti.

akcaabatta-3-acik-hava-tiyatro-gunleri-basladi-9.jpgakcaabatta-3.jpgakcaabatta-3-acik-hava-tiyatro-gunleri-basladi-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler