3 Su  Kuyusu Yıkıldı

3 Su Kuyusu Yıkıldı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın su ihtiyacının karşılandığı Söğütlü deresindeki sel nedeniyle 3 kuyunun kullanılamaz hale geldiğini ve Atasu Barajı’ndan su takviyesi yapıldığını belirtti

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın su ihtiyacının karşılandığı Söğütlü deresindeki sel nedeniyle 3 kuyunun kullanılamaz hale geldiğini ve  Atasu Barajı’ndan su takviyesi yapıldığını belirtti.

Türkmen sitemize yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle ilçe sınırları içerisinde birçok küçük çapta heyelan meydana geldiğini ve bu heyelanlardan oluşan molozların temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek “yağmurun aşırı olması nedeniyle ilçemizde maddi hasara neden oldu. En önemli kayıp ise ilçemizin su ihtiyacını karşıladığımız Söğütlü deresindeki sondaj kuyularımız zarar gördü. Aktif olarak kullandığımız 2 ve yedek bekleyen 1 su kuyumuz tamamen yıkıldı. Şuan için su şehir şebekesine Atasu Barajı’ndan  takviye yapmak zorunda kaldık” dedi.

 

Başkan Türkmen, ilçede su an için su kesintisinin söz konusu olmadığını ve havalar normale dönünce tekrar su kuyusu açmayı planladıklarını söyledi.

 

Başkan Türkmen, maddi zararlara eden olan yağmurda tek tesellinin can kaybı olmaması olduğunu da belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler