3 Dalda Birincilik

3 Dalda Birincilik

Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu birinci dönem yapılan TEOG sınavında Akçaabat’ta birinci sırada yer aldı.

              2013 Yılında eğitim-öğretime başlayan ve kısa sürede adından söz ettiren Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu birinci dönem yapılan TEOG sınavında Akçaabat’ta birinci sırada yer aldı.

Akademik olarak kendini gösteren Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu, sosyal ve kültürel yarışmalarda da adından söz ettirmeye başlayarak 6. Arapça Etkinlikleri yarışmalarında Arapça Çocuk Şarkıları dalında 1. Oldu. 2 Nisan Cumartesi Trabzon Fen Lisesi Konferans salonunda yapılan 7. Arapça etkinliklerinde Trabzon il elemelerinde üç dalda da birinci oldu. Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Zekeriya Taşan, Bünyamin Akyüz, Fatma Zehra Aydın, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Demirci, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

Arapça Şiir dalında 15 İmam Hatip Ortaokulunun katıldığı yarışmada Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Feyzanur Demirci 1. Oldu.

imamhatip1.jpg

6 okulun katıldığı Arapça Hikaye canlandırma yarışmasında da Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Zehra Gül, Münip Sadi Tokgöz, Yunus Emre, Abdullah Taş birinciliği elde etti.

10 okulun katıldığı Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında Ayşenur Aydın, Şevval Doğan, Sude Karabina, Yusuf Efe Aktaş,Ömer Faruk Karpuz ve Elif Sena Pirastan oluşan ekip birinciliği kazandı.

imamhatip2.jpg

Yarışmalarda üç birincilik kazanan Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Saadettin Balcı “ Kısa bir sürede kurumlaşmasını tamamlayan okulumuz hem akademik hem de sosyal kültürel etkinliklerde birincilikler kazanması bizleri çok mutlu etti.  TEOG sınavında Akçaabat birincisi olduk. Bu birinciliklere sosyal ve kültürel yarışmaları da kattık. Yaklaşık 3 aydır öğrencilerimiz öğretmenlerimizle birlikte bu yarışmalara hazırlandılar. Bu süreci yakından bildiğim için öğrencilerin bu emeklerinin de boşa gitmemesi bizi ayrıca memnun etti. Onların sevinçlerini görmemiz bizim eğitime yapmış olduğumuz yatırımın ne kadar da doğru olduğunun tespiti olmuş oldu.  İnşallah Akçaabat’ın ve bu ülkenin geleceği olan bu öğrencilerimize layık bize yakışır, kütüphanesinin, laboratuarlarının, çok amaçlı salonunun, konferans salonunun daha fazla dersliğin ve geniş bir bahçesinin olduğu bir okula sahip oluruz. Şu anki imkânlarımız gerçekten çağımız eğitim sistemine pek ayak uydurmamaktadır. Tüm bu şartlarda bizler öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Okul-Aile Birliği olarak başta öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yönetimimizi kutluyorum ve Trabzon’u en iyi şekilde temsil etmelerini diliyorum” dedi.

Okul Müdürü Hakan Şentürk ise yaptığı açıklamada  “ Bugün gerçekten çok sevinçliyiz. Üç dalda da Trabzon 1.si olmak ve Trabzon’u temsil etmek gurur verici. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz büyük bir emek harcadılar ve karşılığını aldılar. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken sosyal ve kültürel etkinliklerin onların hayatlarında kalıcı bir etki bırakacağının bilincinde olduk. Bu tür yarışmaları asla unutmayacaklardır. Sadece akademik olarak hazırlık yapmak tek başına yanlış olacaktır. Bu bağlamda mümkün oldukça öğrencilerimizi daha sosyal yetiştirmek istiyoruz. Ben öncelikle öğrencilerimizi ve onların velilerini kutluyorum. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmadıkları için de teşekkür ediyorum. Arapça öğretmenimiz Şeyda Fazlı’ya, Müzik Öğretmenimiz Fulya Ergün’e, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Esma Şahin’e ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Erol Aktaş’a teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. Yarışmalara hazırlık yaptığınız süreçte bizlerden yardımı esirgemeyen konferans salonunu ve okul tüm imkânlarını bizlerle paylaşan Akçaabat Fen Lisesi Müdürü Ali Balta bey’e de ayrıca teşekkür ederiz.  “ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler