24 Kasım Öğretmenelr Günü Mesajları

24 Kasım Öğretmenelr Günü Mesajları

24 Kasım Öğretmenelr Günü Mesajları

AK Parti Akçaabat İl Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Öztürk, mesajında, Milli Mücadele döneminde ve cumhuriyetin ilk yıllarında, zor koşullarda yeni bir nesil yetiştirmek için büyük bir inançla fedakarca çalışan öğretmenlerin, bugün de bu kutsal görevlerini yerine getirmek için canla başla çalıştığını belirtti.

Dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra eden öğretmenlerin bilgi toplumu olabilme yolunda üstlendikleri rolün son derece önemli olduğunu vurgulayan öztürk, şunları kaydetti:

"Eğitim kalitesinin artması maksadıyla hazırlanan yeni eğitim sistemimiz sayesinde yetişecek kuşakların, mesleki ve teknik bilgileri, gelecek yıllarda ülkemizin önemli kazanımı olacaktır. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakarca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz,ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren kıymetli öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Bu vesileyle sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakarlık mesleğinin mensubu olma ayrıcalığını yaşayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerken, bu güne kadar görevi başında şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

 

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar’ın mesajı…

Öğretmenler, geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili, zeki ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayız. Öğrencilere yön veren ve yaşama hazırlanmasında büyük katkıları olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin ülkemize faydalı birer birey olarak yetişmelerinde büyük önem arz etmektedir. Öğretmenlerimizin sorunlarını çözüme kavuşturulmasında gerekli düzenlemeler yapılmalı, genç öğretmen adaylarımızın mesleklerini yapabilmeleri içinde atamalarının bir an önce hayata geçirilmelerini arzu etmekteyiz.. Öğretmenlerimizin yetiştireceği yeni neslin, Türk milletinin hasletlerine uygun şekilde yetiştireceklerine olan ümidimiz tamdır. Başöğretmen Atatürk; ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle öğretmenlere olan güvenini dile getirmiş, öğretmenleri onurlandırmıştır. Bizlere de düşen görev geleceğimizin inşasında büyük görev üstlenen öğretmenlerimize bu kutsal yolculuklarında destek ve yardımcı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle MHP Akçaabat ilçe başkanlığı olarak en zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü yürekten kutluyoruz.                                                         

CHP Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Kadir Yıldırım’ın mesajı…

Mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin Atatürk döneminde hem toplumsal saygınlığı olan ve hem de ekonomik sıkıntısı bulunmayan öğretmenlerin günümüzde Ekonomik olarak da toplumun tüm kesimleri gibi büyük sorunları olduğu bir gerçektir. Toplumsal yaşamdaki olumsuzluklar da eğitim ve öğretimi etkilemekte ve kalitesini düşürmektedir. Ülkemizde ikiyüzbinin üzerinde öğretmen açığı varken sözleşmeli öğretmenlerin ataması yapılmamaktadır. Milli eğitim teşkilat yasasından ve Atatürk Kültür ve Dil ve Tarih Yüksek Kurulunun görevleri arasından Atatürkçü Düşünce sistemini savunma, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı insan yetiştirme bölümleri kaldırılmaktadır. Adeta ATATÜRK adı toplumun hafızasından silinmek istenmektedir. 1940’lı yıllarda Köy Enstitülerinin kaldırılmasıyla başlayan geriye gidiş günümüzde de Öğretimde Birlik Yasasının delinmesi gayretleriyle aynen sürdürülmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Gençliği Olarak  24 Kasım gününün öğretmenlerin sorunlarının dile getirildiği, bu sorularının çözüldüğü ve öğretmenlerimize yeni haklar verilerek toplumsal saygınlıklarının arttırıldığı, ekonomik ve sosyal yönden rahatlatıldığı, eğitim ve öğretimin laik olma özelliğinden asla ödün verilmeyeceğinin bir kere daha ifade edildiği, öğretmenlerimize grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkının verildiği bir gün olarak anılmasını istiyoruz.

Bu istek ve inançla Sevgili Başöğretmenimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Başta olmak üzere  Tüm öğretmenlerimize Saygı ve Sevgilerimiz Sunuyor ve başarılar diliyoruz, emekli olanlara sağlık ve esenlikler diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler