22 Kişi belge aldı
Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 22 kursiyeri operatör belgesi sahibi yaptı.
Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM)’nün açtığı mesleki ve teknik kurslardan biri daha sona erdi. 22 kursiyeri meslek sahibi yapan İş Makineleri Kullanım Kursu’nun sona ermesi nedeniyle ilçe protokolünün de katıldığı bir sertifika töreni düzenlendi.
Teorik bilgileri HEM’in merkez binasında, pratik bilgilerin ise Özel İdare Müdürlüğü’nün Yomra ve Akçaabat’taki şantiyelerinde verilen kursa katılan 22 kursiyere, tören sonunda protokol mensupları tarafından “Operatörlük Belgesi” verildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Akçaabat HEM Müdürü Mustafa İnal, 60 saatlik kurslarında başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri bir meslek sahibi yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kurumları bünyesinde devam etmekte olan kurslarla ilgili olarak da bilgi verdi.
Kursun usta öğreticiliğini yapan mühendisler Abdulkadir Yıldırım ve Halil İbrahim Pehlivan ise başarılı bir kurs dönemi geçirdikleri ve kursiyerlerini tam anlamıyla bir operatör olarak yetiştirdiklerini belirterek, “Aldıkları eğitimin gereğini yerine getiren ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz.” dediler.
Konuşmaların ardından geçilen belge töreninde ise Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu, Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Kazancı, HEM Müdürü Mustafa İnal ve Müdür Yardımcıları İlhami Bozali ve Kâni Topal, teşekkür ettikleri kursiyerlere operatörlük belgelerini takdim ettiler.
60 saatlik İş Makineleri Kullanım Kursu’nda kursiyerlere anlatılan konular şunlar:
İş makinesinin kullanım amacına ve teknik yapısına göre başlıca özellikleri (12 saat), iş makinesinin her türlü ataşman ve ekipmanının tanıtılması, yerinde ve doğru şekilde kullanımı (10 saat), iş makinesinin işyerinde, arazide ve karayolunda emniyetli ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması ve aracın ayarları ile ilgili becerilerin kazandırılması (12 saat), iş makinesinin günlük, haftalık, aylık ve 6 aylık bakımının öğretilmesi (6 saat), iş makinesinin arıza belirtilerinin öğretilmesi, sürücü tarafından giderilebilecek küçük onarımların anlatılması (10 saat), iş makinesinin özelliğine göre makine tasarrufu ve çevre ilişkisinin anlatılması (6 saat), özel yük taşıma izin belgesi hakkında bilgiler (2 saat), her türlü inşaat çalışmaları sırasında yapılacak trafik işaretlemeleri hakkında genel bilgiler (2 saat).
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.