2 Müfettiş Görevlendirildi

2 Müfettiş Görevlendirildi

Akçaabat'ta meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmada büyükşehir belediyesi de 2 müfettiş görevlendirildi.

Trabzon'da meydana gelen midibüs kazasında, frenlerin tutmadığı iddiaları üzerine büyükşehir belediyesi tarafından görevlendirilen müfettişlerin teknik incelemeleri sonucunda, midibüsün fren aksamının 26 durak boyunca çalıştığı tespit edildi. Kazanın yaşandığı virajda imdat fren sisteminin de sürücü tarafından devreye alınmadığı ortaya çıktı. Sürücü tutuklandı ve soruşturma devam ediyor.

SORUŞTURMAYA ÇİFTE MÜFETTİŞ

Kentte üzüntüye neden olan kazayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmada büyükşehir belediyesi de 2 müfettiş görevlendirildi. Müfettişler, kazadan yaralı kurtulan birçok kişinin yanı sıra ulaştırma dairesinde ilgililerin de ifadelerine başvurdu, güzergah boyunca midibüse ait kayda alınan kroki ve hız göstergelerini mercek altına aldı.

FRENLER 26 DURAKTA ÇALIŞMIŞ

Teknik incelemelerde; rampa ağırlıklı güzergahta midibüsün fren aksamının 26 durak boyunca çalıştığı, kazanın meydana geldiği 27'nci durağa yakın virajda imdat fren sisteminin de sürücü tarafından devreye alınmadığı ortaya çıktı. Rutin kontrolleri yapılıp, 2 ay önce muayeneden geçtiği belirtilen midibüsün, bahse konu krokide; viraja 39,4 kilometre hızla girdiği, kaza öncesi hızının ise normal olduğu tespit edildi. Kazanın nedeninin yapılacak kapsamlı incelemenin ardından ortaya çıkacağı bildirildi.

'İHMAL, KUSUR VARSA GEREĞİ YAPILACAK

Öte yandan kazaya ilişkin Trabzon Büyükşehir Belediye Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluğu, çok üzüldükleri ve yaralıların durumlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Çok üzüldüğümüz, sarsıldığımız bir kaza oldu. 4 senden bu tarafa toplu ulaşım sistemimizde hiç ölümlü kaza olmamıştı. 2 müfettiş arkadaşımızı idari soruşturma kapsamında görevlendirdik. Belediyemiz olarak kurumsal anlamda bir ihmal ya da kusur varsa gereğinin yapılması anlamında biz üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Ölenlere rahmet, etkilenen ailelere geçmiş olsun diliyoruz; rabbim beterinden muhafaza eylesin" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler