18 Mart Çanakkale Ruhu

18 Mart Çanakkale Ruhu

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Park’ında çelenk sunma töreni gerçekleşti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Park’ında çelenk sunma töreni gerçekleşti.

Karadeniz bölge genelinde korona virüs vaka sayılarının yüksek seyretmesinden ötürü maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildi. Pandemi şartlarına uygun bir şekilde düzenlenen Törene;  Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez,  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı j.  Yzb. Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, siyasi partilerin başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler,  sınırlı sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı’nda Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören; İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in Atatürk Anıtına çelenk bırakılması,  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi ile başlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi büyük bir kahramanlık destanıdır diyerek sözlerine başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olmuştur. Her cephede ayrı destan yazan askerlerimiz, bu zaferin sonunda” Çanakkale Geçilmez!” sözü ile tarihe kazınmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk Ordusu, canı pahasına savaşmış ve destan yazmıştır. Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk milleti için ayrı bir özelliği vardır.  Tarihin akışını değiştiren, zaferin önem ve büyüklüğünü, savaşın çetinliğinden aldığını” söyleyen Başkan Ekim, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. ”Dedi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nri Kamçı yaptı.

Düzenlenen şehitlerimizi anma töreni’nde;  şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerini takdim edildi.

Tören günün anlam ve önemi adı altında kitap dağıtımı ardından sona erdi.

akcaabat-canakkale-sehitleri-anma-programi.jpg

akcaabat-canakkale-sehitleri-anma-programi1.jpg

akcaabat-canakkale-sehitleri-anma-programi2.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler