15 Ayrı Kurs Açılacak

15 Ayrı Kurs Açılacak

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı mesleki ve teknik okullar ile kurumlarda istihdama yönelik olarak açılacak kursların programı belli oldu. .

Yetkililerden alınan bilgilere göre program çerçevesinde Akçaabat Çok Programlı Lisesi'nde 7, Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi'nde 6, Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi'nde de 2 olmak üzere toplam 15 kurs açılacak.

İşsizlikle mücadele programı çerçevesinde Akçaabat Çok Programlı Lisesi'nde açılacak kurslardan Web Tasarımı ve İnternet Tasarımcılığı, Grafik Tasarım, Satış Elemanı, Endüstriyel Bakım Onarım, On Parmak Klavye Kullanımı ve Bilgisayarlı Muhasebe Kurslarından 20'şer, Gazaltı Kaynakçılık Kursu'ndan ise 16 olmak üzere toplam 196 kişi yararlanabilecek.

Akçaabat Halk Eğitim Merkezi'nin açacağı 5 kursun kursiyer sayıları 15 olarak belirlenirken, açılacak kursların tümünün tarihleri de belli oldu. 32 saat sürecek Çilek Yetiştiriciliği Kursu'nu 5 Ekim'de, 144 saat sürecek Gümüş İşleme Elemanı Yetiştirme Kursu'nu 12 Ekim'de, Telkari Kursu'nu da 19 Ekim'de açacak olan Akçaabat HEM, 160'ar saat sürecek olan Bilgisayar Kullanım Kursu'nun birinci grubunu bu ay, diğer 2 grubunu da gelecek ay başlatacak.

Akçaabat Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi'nin açacağı ve 20'şer kişinin yararlanacağı iki kursun da başlangıç tarihi 12 Ekim olarak belirlendi. Bu kurslardan Oto Boyacılığı Kursu 448 saat, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanı Kursu ise 304 saat sürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler