100 Milyonluk Yatırım Boş Duruyor.

100 Milyonluk Yatırım Boş Duruyor.

Trabzon Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, Akçaabat’ta yapılan Et Kombinası’nın 100 Milyon liraya mal olduğunu ve boş durduğunu açıkladı

 

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlivan ve Trabzon Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın ve üyeler basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlivan ve Trabzon Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın ve basın mensupları katıldı.  'Yazılı ve Görsel Basınla Danışmak; Farklı Bir Bakış Açısı İle Trabzon ve Tarımına Bakmak Değil Birlikte Görmek' adı altındaki toplantıda ilginç açıklamalarda bulunuldu.

 

Toplantıda konuşan Erol Sayın, Veteriner Hekimler Odası hakkında bilgi vererek sözlerine başladı. Trabzon'da ve Türkiye'de ziraat mühendisleri ve Veteriner Hekimlere yeteri kadar değer verilmediğini kaydeden Sayın, "Trabzon'da sağlıklı gıda diyoruz. Kurban Bayramında sağlıklı et tüketmek öncelikli olmalıydı. Esas hayvanın kaç kilo olduğu değil sağlıklı olup olmadığıdır. Kesilecek hayvanların veterinerler tarafından kontrol edilmesi lazım. Vakfıkebir’de ve Akçaabat'ta olmak üzere iki tane kesim alanı var. Koca Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'da da kesimhane yok. Trabzon'un et kombinasına ihtiyacı vardı. Fındık bahçesinde, dere kenarında hayvanlar kesildi. Hiç kimde çıkıp da demedi ki kesimhane nerede? Bizim kasaplarımız hayvanlarını nerede kesiyor diye soran olmadı. Herkes yediği et ile ilgilendi. Geldiğimiz noktada Trabzon'a et kombinasına kazandırıldı. Bir yol önce şartlı onay aldı, iki ay önce de tam onay aldı. Bir senede kırk tane ithal büyükbaş ve yüz tane de küçükbaş kesimi yapıldı. Hala ilgili kurumlarla temasa geçilip Trabzon'daki kasapların etlerini keseceğim bir yer yapamadık” şeklinde konuştu.

Akçaabat’taki 100 Milyonluk Yatırım Boş Duruyor.

Trabzon Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, Akçaabat’ta yapılan Et Kombinası’nın 100 Milyon liraya mal olduğunu ve boş durduğunu açıkladı. Erol Sayın “Geldiğimiz noktada Trabzon'a et kombinası kazandırıldı. Bir yıl önce şartlı onay aldı, iki ay önce de tam onay aldı. Bu sürede 40 tane ithal büyükbaş ve 100 tane de küçükbaş kesimi yapıldı. 100 milyon TL değerindeki tesiste kesilen hayvan sayısı bu. Hala bir çalışma yapılıp Trabzon’daki bütün kasapların hayvanlarını keseceği bir kesimhaneye çeviremedik. 100 milyonluk bir yatırım orada duruyor. Trabzon’da kasaplar hala kendi işlerini kendileri hallediyor. Trabzon gibi ismiyle, köftesiyle, sütlacıyla marka olmuş bir şehiriz. Akçaabat köftemiz var, Hamsiköy sütlacımız var. Bunlara sahipken en güzel kesimhaneye sahip olmamız gerekiyor. Bu bir eksiklik. Köftemiz varsa etimize, sütümüze sahip çıkmamız gerekiyor. İnsanların köftesini gönül rahatlığı ile yiyeceği bir kesimhane Akçaabat'ta olmasın mı?” diye konuştu.

trabzon-veteriner-hekimler-odasi.jpg

Etiyle sütüyle marka olmuş bir şehirde kasaplarımız kendi işini kendi başına hallediyor. Akçaabat köftemiz var, sütlacımız var. Köftemiz varsa etimize üstümüze sahip çıkmamız gerekiyor. İnsanların köftesini gönül rahatlığı ile yiyeceği bir kesimhane Akçaabat'ta olmasın mı? Trabzon'un olmazsa olmazı hayvan ırkı Jersey. Hafif hayvan olduğu için bu bölgeye uyum sağlamış bir ırktır. Bu hayvanı nerede alalım derseniz Türkiye'de bu hayvan Trabzon'dan alınırdı. Tonya Jersey hayvan ırkını nerden alırız diye düşünüyor. Kendi hayvan ırkımızı koruyamadık. Bizim hayvan ırkımızın sütünün tereyağı sarı olur. Dışarıdan buraya gelen yağlar sarartılıyor. Yurt dışında Jersey ırkının marka değeri var. Jersey hayvan varlığını arttırmak lazım. Bu ırkı yaşatmak için çalıştay yaptık ama hiçbir şey olmadı. Kimse kapımızı çalmadı. Biz bunu oda Başkanı olarak iktidar partisine götürdük. Mevcut iktidarda kim varsa onun kapısını çaldık geri döndük." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler