Gurbetteki Başkan  Akçaabatlıların gururu olmayı başardı.

Gurbetteki Başkan Akçaabatlıların gururu olmayı başardı.

Gurbetteki Başkan Akçaabatlıların gururu olmayı başardı.

Akçaabat'tan yıllar önce işçi olarak gurbete giden Ali İhsan Kubaliç, yerleştiği Didim'de 16 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yapıyor. Kubaliç, bugün yapılan  olağan genel kurulda yine başkan seçilerek gurbetteki Akçaabatlıların gururu olmayı başardı.

Ali İhsan Kubaliç. 16 Yıldır Aydın'ın Didim ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı. Akçaabat'tan yıllar önce çalışmak amacıyla çıktığı gurbet yolculuğunda, Didim'in tarihine ismini yazdırmayı başardı. Didim'de kısa sürede  kendisini tanıtmayı başaran ve çalışkanlığı ile Didimlilerin takdirini kazanan aslen Akçaabat Şinik mahallesinden olan Ali İhsan Kubaliç, üye olarak girdiği Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne 16 yıldır aralıksız başkanlık yapıyor. Üstelik başarılı başkanın karşısına rakip te çıkmıyor.ali-ihsan-kubalic-didim.jpg

Başkanlığa  ilk geldiği yıllarda batakta olan kooperatifi düzlüğe çıkarttığını belirten Kubaliç, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin artık örnek bir kooperatif olduğunu belirtti. Başkan Kubaliç "Yola kooperatifimizin eski manzarasıyla çıktık. Bu kooperatif o zamanın parasıyla 530 milyon TL ile bataktaydı. Kişi başına o dönem en yüksek limit 5 milyon idi; şimdi ki limit ise 150 milyon’a çıktı. Biz bu zorluklar içerisinde bugünkü yönetimle yola çıktık. Kooperatifimizi ileriye dönük güzel yerlere taşıma amacıyla yola çıktık. İlk olarak mevcut binamızı bu konuma getirdik. Binamızı modern ve kullanışlı hale getirdikten sonra binamızın altında 150 metrekare bir depo 150 metrekare de bir arşiv deposu oluşturduk. Atıl durumda olan yerimizi arşiv deposu haline getirerek hiçbir kooperatifte olmayan bir yer haline getirdik" dedi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Kooperatif bünyesine bir misafirhane kazandırdıklarını belirterek, “Bu bölgede kamu kurumları arasında bir ilki başardık. Kooperatifimiz bünyesine bir misafirhane kattık. Misafirhanemiz dayalı döşeli bir şekilde hazır bekliyor. Bu misafirhane sadece bizim camiamıza değil herkese açık; imkanlarımıza göre herkesi burada ağırlıyoruz” dedi.didim-esnaf-odasi.jpg
Didim Kooperatif Başkanlığına yeniden seçilen Ali İhsan Kubaliç'i Akçaabat Kredi Kooperatif Başkanı İsmail Bulut ve Başkan Yardımcısı Aydın Hurmacı yanlız bırakmadı. 

Akçaabat'ı hiç unutmadığını da belirten Başkan Kubaliç," Akçaabat benim memleketim. Bir oğlum orada yaşıyor. Fırsat buldukça Akçaabat'a geliyorum. Akçaabat'ta özellikle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut ve yönetimiyle çok iyi ilişkilerimiz var. Sürekli görüşüyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Akçaabat benim asıl memleketim ve unutmam mümkün değil" dedi.

Akçaabatlı hemşerilerini Didim'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade eden Kubaliç "Akçaabat'tan  Didim'e gelen hemşehrilerim burada yalnızlık çekmesin. Biz buradayız. eHerHer türlü ihtiyaçlarında yanlarındayız". Buradan Akçaabatlı hemşehrilşerime selam ediyorum" dedi.

didim-esnaf-kefalet.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler