Günnar'dan Çanakkale Mesajı

Günnar'dan Çanakkale Mesajı

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan GÜNNAR, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.


Zaferler ve kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizin altın sayfalarından birini oluşturan Çanakkale Zaferi kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle bir milletin omuz omuza vererek gerçekleştirdiği bir büyük zaferin adıdır. Çanakkale;  ismini Peygamber Efendimizden alan kahraman Mehmetçiğimizin, tertemiz alnından vurulup düştüğü ancak tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirttiği yerdir. Bütün yokluk ve yoksulluğa rağmen,  yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle ve imanla dolu olan Mehmetçiğin yedi düvele karşı mücadele ederek zafere ulaştığı yerin adıdır Çanakkale.  
Çanakkale Zaferinin üzerinden 104 yıl geçmesine rağmen, anlam ve öneminin her geçen gün arttığına dikkati çeken Milletvekili GÜNNAR, bugün Ortadoğu ve İslam coğrafyasında yaşanan olaylar ve son olarak geçen hafta yaşadığımız ve bütün Müslümanları, yüreğinde insan sevgisi olan herkesi derin acı ve üzüntüye boğan Yeni Zelanda’da yaşanan vahşet bize şunu göstermektedir; vatanımızı bölmek, ezanımızı susturmak ve bayrağımızı indirmek isteyen hainler ve bölücüler tıpkı 104 yıl öncesinde olduğu gibi aynı duygu ve amacı taşımaktadır. Tarih boyunca bütün dünyada İslamın ve Müslümanların en güçlü temsilcisi ve koruyucusu olan, bütün mazlumların ve mağdurların hakkını savunan Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini bölmek ve parçalamak için geçmişte olduğu gibi bugünde her türlü oyunu oynamakta ve sürekli tetikte beklemektedirler. Tüm bu tehlikelere karşı bizlere düşen görev Çanakkale ruhuyla, bizleri millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlenerek,  birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek, şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanımızı kıyamete kadar yaşatmaktır. 
Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz ve kardeşlik şuurumuzu diri tutarak değerlerimize sahip çıktığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını vurgulayan GÜNNAR; “başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere vatan, millet ve bayrak uğrunda bugüne kadar canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor,  gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler