Günnar'dan Bahçeli'ye cevap

Günnar'dan Bahçeli'ye cevap

Günnar'dan MHP Lideri Bahçeli'ye Güney Çevre Yolu ve Fındık Fiyatı Cevabı

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Adnan Günnar, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Giresun ve Trabzon mitinginde fındık fiyatları ve Güney Çevre yolu ile ilgili yaptığı konuşmalarına cevap verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Adnan Günnar, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Giresun ve Trabzon mitinginde fındık fiyatları ve Güney Çevre yolu ile ilgili yaptığı konuşmalarına cevap verdi.

 

Bahçeli'nin Nostalji yaptığını belirten Günnar "Sayın Bahçeli'yi saygıyla karşılıyorum ancak nostaljik eski araç merakından olsa gerek fırsat bulup fındık fiyatının dolar bazında ve Türk lirası bazında nasıl yükselişe geçtiğinin farkında olamadılar galiba. Çünkü bugün fındık piyasası hakikaten Türkiye'deki bugüne kadar bu tarihe kadar olan fındık fiyatlarının çok üzerine geçti. Vatandaşın Fiskobirlik çilesi artık sona erdi. Dolayısıyla özgür bir şekilde vatandaş yüksek fındık fiyatıyla birlikte rahat etti. Ayrıca hükümetimizin çiftçiyi desteklemek adına projeleri ve çalışmaları ile birlikte alan bazlı tarımsal destek ve mekanik ve gübre desteği ile birlikte fındık üreticisi büyük bir rahatlık içerisindedir. Fındık ilgili sorun değil de fındık ile ilgili çok ciddi bir memnuniyetin olduğunu kendileri de dikkatlice bakarsa gözlemleyecektirler" dedi.

Bahçeli'nin Güney Çevre Yolu'nun AKParti tarafından geçmişte tozlu raflara kaldırıldığını söylemesinin de üzücü olduğunu kaydeden Günnar "Güney Çevre Yolu Milliyetçi Hareket Partisi ve Demokratik Sol Parti ittifakıyla oluşturulmuş koalisyon döneminde rafa kaldırılmış bir projedir. Bunu net olarak iddia ediyorum. İddianın ötesinde ifade ediyorum. Bunu çıkıp kendilerine de gösterebiliriz. Güney Çevre Yolu Projesi Devlet Bahçeli'nin projesi olmayabilir ancak biz Trabzon'da yaşıyoruz biz Rize'de, Ordu'da, Giresun'da, Artvin'de ve Samsun'da yaşıyoruz. Bizim güney çevre yolu anlayışımız sadece Trabzon'un bütün Karadeniz'in yeni bir ikinci Karadeniz otoyolu planlamasının bir parçası olarak değerlendirilmelidir" diye konuştu.

TRABZON TREN YOLU GÜZERGAHI

 

Bahçeli'nin tren yolu güzergahı ile ilgili değerlendirmelerine de cevap veren Günnar "Gönül ister ki Samsun'dan, Sarp'a kadar bir hızlı tren yolu olmalıdır. veya aradan kestirme bir yolla Ankara'ya ve oradan İstanbul'a gidecek bir hızlı tren yolu olmalıdır. Ancak tren yolu derken ticari olarak düşünülmesi gereken bir meseledir. Trabzon'u bir liman kenti ticaretin merkezi İpekyolu ticaretinde yine bir merkezi olarak değerlendirdiğimizde Trabzon'dan liman yoluyla gelen tüm ürünlerin direkt olarak gideceği istikamet güney istikametidir. Yani Erzurum, Erzincan, Diyarbakır, Mardin bu bölgelerdir. Dolayısıyla Türkiye'ye şöyle dikkatlice baktığımızda tüm yol ağlarının Doğu-Batı istikametinde olduğunu görürsünüz. Ancak bir problem var ki, yol ağları ve tren yolu ağlarının kuzey-güney istikametinde olması gerekmektedir. Yani Trabzon'dan Mersin Limanı'na ulaşmanız gerekmektedir. İskenderun'a, Irak, Suriye'ye ulaşmanız lazım. Kuzey- Güney istikameti ticari olarak bakıldığında en önemli argümanlarımızdan bir tanesidir. Hızlı trenin ve tren yolunun kuzey-güney istikametine öncelik olarak yapılması gerekmektedir. Trabzon'u hem Kafkaslar'ın hem Anadolu'nun ciddi bir liman ve ticaret merkezi haline gelmesi için düğmeye basılmıştır. Bunun için güney çevre yolu olmazsa olmazlarımızdandır. Bunun için yeni hava limanı olmazsa olmazlarımızdandır. Bunun için tren yolu olmazsa olmazlarımızdandır. Trabzon'u bütün bu yol ağlarından başka ayrıca başka projeler ve atılımlar söz konusudur" şeklinde konuştu.

 

"KÖYLÜ BİZDEN OTOPARK İSTİYOR"

 

Seçim gezilerinde seçmenlerden en çok yerel yönetimlerle ilgili talepler geldiğine dikkat çeken Günnar "Halkımız daha çok yerel yönetimlerle ilgili olarak taleplerde bulunuyorlar. Trabzon'un Büyükşehir olmasından kaynaklanan yeni atılımla birlikte yeni yapılanma ile birlikte yaşanan ufak tefek sıkıntılardan bahsedenler de var. Büyükşehir'in bu dönemde yapılanmasının yüzde 80-90 oranında tamamladığının farkında vatandaşımız. Bundan dolayı yerel yönetimlerden ümit içerisindeler. Yol, su meselelerinden bahsediliyorken, şimdilerde ise meselelerin halledildiğinin gözlemlemenin rahatlığını hissediyorum. Özellikle köy programlarımda dikkati çeken en önemli hususlardan bir tanesi köylerdeki vatandaşlarımızın bizden 'otopark' istiyor olmasıdır. 'Niçin otopark isteniyor?' diye sorduğumda 'arabalarımızı park edecek yer istiyoruz' diyorlar. Yani MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli'nin dediği gibi tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzonlu da 13 yılda fakirleşmemiş zenginleşmiş. Köylüün otopark talebi ülkedeki milli gelirin ne kadar yükseldiğinin ve zenginleşmenin nasıl bir hale geldiğinin önemli göstergelerinden bir tanesidir. Köy yerinde otopark isteniyorsa o zaman durum iyi demektir. Bugün otopark noktasına geldiysek demek ki Türkiye'de ciddi bir zenginleşme var. Dikkatimi çeken bir başka husus ise, köylerde kanalizasyon isteğidir. Bu mükemmel bir şey. Nüfusu çok olan değil az olan köylerde bile kanalizasyon isteniyor. Trabzon Büyükşehir olduğu için kanalizasyon istiyorlar. Çok küçük bir köyde bile çocuk parkı, çim saha istiyorlar. Özel kaplanmış halı saha istiyorum diyorlar. Bunlar beni mutlu ediyor. Eksikler var ama bu eksikleri yaparsa ancak AK Parti yapar anlayışı ile birlikte bizden istemeleri açıkçası bizi bahtiyar ediyor. Benden köyde halı saha isteyen bir vatandaşımız karşı köydeki halı sahayı görerek bunu benden istiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler