Günnar Evet İçin Yollarda

Günnar Evet İçin Yollarda

Günnar Evet İçin Yollarda

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat İlçesinde Hemşehrileri ile buluştu. Günnar, Hemşehrilerine Referandum sürecini anlattı

MEMLEKET İÇİN EVET 

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat Pulathane iş merkezinde esnaflarla güne başladı. Ardından, Fatih Parkında ki vatandaşlarla sohbet etti. Sonra da İnönü Caddesi ile Kasap Sokakta hemşehrileri ile Referandum üzerine istişare etti. Günnar, "Ziyaret ettiğim esnaflarda büyük bir teveccüh ile karşılaşıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Vatandaşlarımız, 'Kararlarının net oylarının EVET olduğunu' söylüyorlar" dedi.  

UYUM VAR KRİZ YOK 

Günnar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde uyum olacağının altını çizerek, "Günümüzde sistem krizinin olmamasının nedeni, Cumhurbaşkanımızın kurucu lideri olduğu AK Parti’nin parlamentoda çoğunlukta olması, Başbakanımızla uyumlu bir çalışma sergilenmesidir. Şu andaki uyumun sonsuza kadar devam edeceğini öngörebilirmiyiz? tabiki de hayır. Farklı bir siyasal tablonun da çıkması muhtemeldir ki çok partili sisteme geçildiği günden günümüze kadar bu durumları çokca yaşadık ve ağır bedelleri beraberce ödedik. Koalisyonların olumsuz yanlarını İtalya'dan sonra yaşayan ikinci ülkeyiz. Seçim kampayaları esnasında siyasi partiler binbirilerine olmadık sözleri söyleyecek seçim bittiğide de çoğunluk sağlanamayınca hadi beraber hükümeti kurun bakalım diyeceğiz. Oldu mu şimdi? Olmadı tabi hiçbir zamanda olmamıştır. Seçimler sonrası gerilimlerin anayasal mekanizmalar içinde çözümü çok zor olmuştur. Bütün bu olumsuzlıkların meclis başkanını seçme aşamasında,hükumeti kurma çalışmalarında,meclisin yasama çalışmalarında ve daha birçok konuda devamlılık gösterdiğini en iyi bilen bir milletiz. Ortaya çıkan bu durum ülkemizin tüm katmanlarına sirayet etmekle kalmayıp milletimizin moral motivasyonunu olumsuz etkileyip siyasetciyi ve siyaset kurumunu da yıpratmış oluyordu. Parlamenter sistemde 2001’de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında çıkan gerilimin ülke ekonomisine nelere mâl olduğunu unutmamamız gerekir. Halihazırdaki sistemimizde cumhurbaşkanı farklı başbakan farklı siyasi eğilimlerde oldukları ya da aralarında uyum olmadığını düşündüğümüz takdirde hepimizinde içinde olduğumuz aracın direksiyonunun ne tarafa kim tarafından ne zaman çevrileceğini kimse bilemez. Ama bilinen ve değişmeyen bir gerçek var o da kaosdur. Bu yüzden Bizim gibi koalisyonlardan bunalan günümüz İtalyasında koalisyonlar yasaklandı ve hükümet kurulabilme aşamadındaki sorunlar bertaraf edildi. Artık sıra bizde bunda milletimize ve ülkemize zarar verecek ne vardır" diye konuştu.

adnan-gunnar-akcaabat1-001.jpg

adnan-gunnar-akcaabat2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset