Güner Korku Tünelini Sordu

Güner Korku Tünelini Sordu

Güner Korku Tünelini Sordu

 

 

İYİ Parti Trabzon büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Aslan Güner, Meclis toplantılarında Akçaabat’ın sesi olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği Eylül Ayı Toplantısı’nda da söz alan Meclis Üyesi Aslan Güner, Ortamahalle ile mezarlıkları konu edindi.

Tünel tahammülleri zorluyor

Meclis genel kuruluna hitap eden Aslan Güner, Orta Mahalle’de tanjat yolunun geçişi nedeniyle akıl almayacak bir şekilde yapılan planlama ile inşa edilen tünelin yapıldığı ilk günden itibaren sorun olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu Akçaabat Orta Mahalle’nin kaderi değil yani Karayolları’nın öngörüsüz işlemi yüzünden Akçaabatlının bunu çekme zorunluluğu yok. Ben Karayolları Müdürlüğümüzden randevu rica ettim ama olumlu bir dönüş olmadı. Ben orada yaşayan, bu işleri bu sorunları gören, birinci elden tanık olan biriyim. Bunu aktarmak istedim ama bu şans bana tanınmadı. Maalesef Orta Mahalle bu dalçıkla olay bir girdaba sokuldu. Çünkü alternatif kaçış yolundaki evi de Akçaabat Belediyesi tescilledi. Yani şu an o dal çıkın oradan kazma kürek alınarak kapatılmasından başka çare kalmadı.  İki yıldır sabırla bekliyoruz ama artık tahammülümüz kalmadı. Şimdi de burada gece saatlerinde asayiş olayları olmaya başladı.”

 Güner’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konunun bilgisi dahilinde olduğunu ve sorunun Karayolları ile birlikte çözülmesi gerektiğini belirterek, “Karayolları üzerinden bu olayı nasıl çözebiliriz onu düşünmemiz gerekiyor burada. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da bu konuda olumsuz kararı var. Ben not aldım. İnşallah Karayolları Müdürümüzle de bunu değerlendireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bir kolaylaştırıcı yol bulmayı arzu ediyoruz. Çünkü orası bizim için de çok kıymetli bir alan. Belki yarın bir gün, Konukevi tamamlandığında biz de orada gelip kalacağız.” dedi.

Mezarlıklar perişan

Meclis’in ikinci oturumunda söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Aslan Güner, mezarlıklar konusunu da gündeme getirerek, şunları söyledi:

“Akçaabat’ta mezarlıklarla ilgili bir birimimiz vardı. Bu birim Akçaabat Belediyesi bünyesindeydi. Büyükşehir bu birimi devraldı geçtiğimiz aylarda. Ama şu ana kadar bir personel istihdamı yapmadı. Akçaabat’ın en iyi hizmet alan, en bakımlı yerleri mezarlıklardı ama şu an perişan. Cenaze sahipleri bu acıyı yaşadığında muhatap bulamıyorlar.”

Oturumu yöneten Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman bu konu ile ilgili yazılı bir cevap vereceğini söyledi.

akcaabat-korku-tuneli.jpgakcaabat-korku-tuneli1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler