Gülbahar Hatun'un Başarısı

Gülbahar Hatun'un Başarısı

Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Fen Lisesi, (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre 5 farklı alanda Türkiye birincisi oldu

 

 

Trabzon Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Fen Lisesi, ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre 5 farklı alanda Türkiye birincisi oldu. Ülke genelindeki 7 bin 884 okul arasında YGS-Türkçe, YGS-Sosyal-1, YGS-3, YGS-4 ve LYS-Biyoloji alanlarında elde edilen başarının Trabzon için bir ilk olduğu belirtildi.

Gülbaharhatun Eğitim Kurumları’nın bu başarısı Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Gömleksiz, Okul Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kayıkçıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bayram, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Ahmetbeyoğlu, Orhan Boran ve Fatih Karakaş ile İlköğretim Müdürü Hüseyin Çepik'in katılımıyla Usta Park Otel’de düzenlen basın toplantısıyla açıklandı.

İlk olarak konuşan Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kayıkçıoğlu, “Trabzon markalaşmış bir şehir. Spor olsun, sanat olsun. Ama artık anladık ki eğitim olarak da Trabzon markalaşmaya gidiyor. Türkiye’de 7 bin 884 okulun içerisinde Gülbaharhatun Eğitim Kurumları 5 dalda birincilik aldı. Bu gerçekten Türkiye genelinde büyük bir başarı. Biz maşallah diyor, arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Burada eğitimin genel amacı olduğu gibi bizimde amacımız bu gençlerimizin, gelecek neslimizin geleceğini aydınlatmaktır.” diye konuştu.

-2011'DE 53 ÖĞRENCİYİ ÜNİVERSİTELİ YAPTIK-

Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Gömleksiz ise, geçtiğimiz yılki YGS’nin 27 Mart 2011 tarihinde, LYS’nin ise 18-26 Haziran 2011 tarihleri arasında yapıldığını hatırlatarak, “Bu sınavların sonucunda başarılı olan öğrenciler 25 Temmuz ile 5 Ağustos 2011 tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapmışlardır. Tercihlerini yapan öğrencilerin yerleştirme sonuçları 19 Ağustos 2011 tarihinde açıklandı. LYS’ye girip tercih yapan 62 öğrencimizden 53'ü ülkemizin en seçkin üniversitelerine yerleşti. Bu öğrencilerimizden 13'ü Tıp Fakültesini, 9'u Hukuk Fakültesi, 10'u Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 6'sı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 10'u Fen-Edebiyat Fakültesi, 3'ü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberliği 1 öğrencimiz ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne yerleşti.” ifadelerini kullandı.

-TRABZON EĞİTİMİNE BİR İLK YAŞATTIK-

ÖSYM Başkanlığının da Türkiye genelindeki tüm okulların YGS ve LYS sonuçları istatistiklerini her yıl kamuoyuna duyurduğuna işaret eden Gömleksiz, bu yılki sonuçların da 15 Mart 2012 tarihinde açıklandığını belirtti. Açıklanan resmi sonuçlara göre Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Fen Lisesinin ülke genelinde sınava katılan bütün okullar (7 bin 884) arasında 5 farklı alanda Türkiye birincisi olduğunu kaydeden Gömleksiz, şöyle devam etti: “Okulumuz; YGS-Türkçe, YGS-Sosyal-1, YGS-3, YGS-4 ve LYS-Biyoloji alanlarında Türkiye birincisi olmuştur. Elde edilen bu başarı Trabzon için bir ilktir ve gurur vericidir.”

-SBS'DE DE YÜZDE YÜZ BAŞARI ELDE ETTİK-

Bu başarılarının sadece lise düzeyinde olmadığını ifade eden Göklemsiz, “İlköğretim öğrencilerimiz de girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) önemli başarılara imza attı. 2009-2010 SBS’de 2 öğrencimiz, 2010-2011 SBS’de 1 öğrencimiz sorulan tüm soruları doğru cevap vererek 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. Geçen yıl sınava giren 33 öğrencimiz yüzde 100 başarı göstererek sınavla öğrenci alan Fen - Anadolu ve Anadolu Öğretmen liselerine yerleştiler.” diye konuştu.

-BU BAŞARI HEPİMİZİN-

Müdür Gömleksiz, bu başarının anasınıfından başlayarak lise sona kadar devam eden özverili ve kaliteli bir eğitim öğretim gayretinin sonucu olarak ortaya çıktığına vurgu yaptı. Okullarında öğrencilerin akademik başarının yanı sıra spor, sanat, bilime, kültürel alanları ve yabancı dil eğitiminde de geleceğe en iyi şekilde hazırlandığını anlatan Gömleksiz, “Elde edilen başarının temelinde; öğretmenlerimizin gayreti ve fedakârlığı, ailelerin güçlü desteği, öğrencilerimizin disiplinli çalışması, okul idaresinin iyi planlama ve organizasyonu, yönetim kurulumuzun her konuda sonsuz desteği yatmaktadır. Öğrencilerimize, bize güvenerek çocuklarını teslim eden anne-babalara, fedakârca çalışan öğretmenlerimize her türlü desteğini bizden esirgemeyen yönetim kurulumuza İl ve İlce Milli Eğitim Müdürlüklerimize emeği geçen herkese ve Trabzon halkına teşekkür ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim