Gözleme İzin Vermediler

Gözleme İzin Vermediler

Fındık alım yerlerini ziyaret eden 2 STK başkanı, TMO’nun Akçaabat’taki alım yerinde garip bir tavırla karşılaştı…

Fındık alım yerlerini ziyaret eden 2 STK başkanı, TMO’nun Akçaabat’taki alım yerinde garip bir tavırla karşılaştı…

ALIM YERLERİNİ GEZİYORLARDI

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan ve Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Albayrak dün fındık alım noktalarından bazılarını gezdi. Alım ölçütlerini, üreticinin derdini dinlemek üzere TMO’nun Beşikdüzü ve Akçaabat alım yerlerini gezen sivil toplum kuruluşu başkanları Akçaabat’ta ilginç bir yaklaşımla karşılaştı. Çalışmaları inceleyen Pehlevan ve Albayrak alım noktasından çıkarılmak istendi.

ÜSLÛBU TARTIŞMA ÇIKARTTI

TMO’nun Düzköy yolu üzerindeki alım noktasını ziyaret eden iki STK başkanı, fındığın randımanı ölçen yetkililerden izin alarak ve kendilerine gösterilen noktada çalışmaları takip etmeye başladı. Bu sırada bir anda içeri giren ve TMO’nun ambar yetkilisi olduğu iddia edilen şahıs; Pehlevan, Albayrak ve bir gazete muhabirini dışarı çıkartmaya çalıştı. “Çıkın yoksa güvenlik mi çağırayım?” diye bağıran şahısla Pehlevan arasında sert tartışma yaşandı.

PROVOKATİF YAKLAŞIMLAR…

TMO yetkilisi, tartışma sırasında bir anda üreticilere dönerek Pehlevan ve Albayrak’ın çalışmalara engel olduğu iddiasını ortaya atarak ortamı germeye ve provoke etmeye çalıştı. Tartışma, araya giren başka bir TMO yetkilisi tarafından yatıştırılırken konuyla ilgili açıklama yapan Pehlevan “Biz gözlem yapmaya gittik. TMO yetkilisinin provokatif yaklaşımlarına anlam veremedik. Bu kişilerin eğitilmesi gerekmektedir.” dedi.

FA: Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Albayrak ise yaşananları “Yaptıkları işe güvenmedikleri için mi tepki gösterdiler anlam veremedik. Bu devlet memuru anlayışı olamaz.” olarak değerlendirdi.

tmo1.jpg

dsc_00501.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler