Gönüllü Doktor'a Ankara'dan Davet

Gönüllü Doktor'a Ankara'dan Davet

Cizre'de gönüllü hekimlikte bulunan Akçaabatlı Dr. Murat Kadir Topçu Ankara’ya davet edildi

Cizre'de gönüllü hekimlikte bulunan Akçaabatlı Dr. Murat Kadir Topçu 14 Mart Tıp bayramı etkinlikleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’ya davet edildi. Program kapsamında saat 13.00’te Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ile beraber öğle yemeği yenildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gülhane Tıp Akademisi (GATA) tarafından Halil Akçiçek Konferans Salonu'nda düzenlenen "14 Mart Tıp Bayramı" programında yaptığı konuşmada “"Hekimlerimiz hem cephe gerisinde hem de cephe hattında büyük fedakârlıklar göstererek, bağımsızlık destanının yazılmasında önemli bir rol üstlenmişlerdir. O gün vatan, millet, hürriyet uğruna ortaya konulan azim ve kararlık, bugün de aynı aşkla aynı heyecanla devam ediyor. Sivas Kongresinde, 'bağımsızlık için ölmeye geldik' diyen Tıbbiyeli Hikmet Boran'lar, bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve aydınlık geleceği için Cizre'de gönüllü olarak ben de buradayım diyen Doktor Murat Topçu'larla devam ediyor. Şükürler olsun ki bu çabalar, geçmişte olduğu gibi yine milletimizin sinesinde önemli bir yer buluyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra akşam saat 19.00’da Beştepe’de ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçildi. Burada ki toplantıda önce Sağlık Bakanı bir konuşma yaptı. Peşinden Cumhurbaşkanı bir konuşma yaptı ve yemeğe geçildi. Yemekte Sağlık Bakanı tarafından Cumhurbaşkanı ile tanıştırılan Dr Murat yemek sonrasında hatıra fotoğrafı çektirip Külliyeden ayrıldı.

Dr. Murat Kadir Topçu hislerini kısaca şöyle özetledi. “Siyasi görüşlerden bağımsız olarak, mesleğimle ilgili yaptığım işlerden dolayı, gerek Sağlık Bakanının ismimi söyleyerek benden bahsetmesi gerekse ismimle çağırıp Cumhurbaşkanına “Cizre’ye gönüllü giden Trabzonlu Dr. Murat bu arkadaşımız” sözleriyle tanıştırması ve kısa süreli olsa da Cumhurbaşkanı ile Trabzon’dan bahsetmemiz ve hatıra fotoğrafı çektirmem gerçekten mutluluk verici. Cizre’ye gönüllü gidip çalışmanın son derece abartıldığını düşünüyor olsam da Ankara’da yaşadığım olaylar gerçekten güzel şeylerdi. ”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler