Gönüllerince Eğlendiler

Gönüllerince Eğlendiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Akçaabat Belediyesi tarafından kadınlara yönelik olarak bir müzik eğlence programı organize edildi.

 

8 Mart Pazartesi günü saat 19.00'da Akçaabat Kültürpark'ta düzenlenen programa kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

3 bölümden oluşan programda ilk olarak Mustafa Kemal Vatan ve Ahmet Şentürk, gitar ve ritm saz eşliğinde yarım saatlik bir program gerçekleştirdi.

Gençlerin günün sevilen parçalarını seslendirdikleri bu bölümün ardından Serdar Pul ve Hüseyin Serdar Birinci sahne aldı.

Pul'un klavyesi ve Birinci'nin udu eşliğinde söylenen hareketli parçalarla coşan kadınlarımız, yaklaşık yarım saat süren bu bölümde gönüllerince eğlenme imkânı buldular.

Akçaabatlı kadınlar, programın son bölümünde sahne alan Kemal Bilazer'in kemençesi eşliğinde söylediği yöresel türkülere, geniş horon halkalarıyla eşlik ettiler.

Programın sonuna doğru yanındaki Başkan Yardımcısı Osman Parlayan'la salona gelen Belediye Başkanı Şefik Türkmen, etkinliğe katılan kadınların şahsında tüm kadınların gününü kutlayan bir konuşma yaptı.

Türk kadınının, tarihimizin en eski dönemlerinden, içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer aldığını, her dönemde ihtiyaç hissedilen fedakârlıkların en güzelini gösterdiklerini belirten Başkan Türkmen, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kuruluşu ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kadınlarımız çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu imkanlara kavuşmak ve bu doğrultuda modern Türkiye'nin kurulması için ö-nemli misyon üstlenmişlerdir. İnsanın dünyaya gelişinden ve ilk eğitiminden itibaren kazanımlarında kadının emeği yadsı namaz bir gerçektir. Bununla birlikte hayat boyu karşı karşıya kalınan olumsuzluklardan, herkesten daha çok kadınlarımızın etkilendiği de ortadadır. İnsan haklarının büyük önem kazandığı günümüzde, bir toplumun medeniyet düzeyi, o toplumun insan haklarına verdiği değerle ölçülmektedir. Bu nedenle, geniş anlamı ile insan hakları için-de değerlendirilen kadın hakları, ayrı bir önem kazanmaktadır. Dünyayı daha kabullenebilir ve yaşanılabilir kılmak için kadınların yürüttüğü çalışmaların da-ha çok desteklenmesi gerektiğinin bilinci içindeyiz. Gerek aile içinde, gerek sosyal hayatta bir birlikte hareket ederek hem kendimizi, hem toplumumuzu iyiye, güzele götürmenin haklı onurunu yaşayıp, paylaşmalıyız. Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat