Genel Kurulda Protokol Krizi

Genel Kurulda Protokol Krizi

Hafta sonu gerçekleştirilen Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu’nda protokol konuşma krizi yaşandı.

Hafta sonu gerçekleştirilen Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu’nda protokol konuşma krizi yaşandı.  Divan Başkanlığını Murat Gümrükçü’nün yaptığı genel kurulda uygulamaların aksine protokol konuşmalarına ilk önce Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e söz vereceğini ilan etmesine Türkmen itirazda bulundu. Gümrükçü          “eksiklik yapmama adına ilk konuşmayı Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e vereceğim. 2. Konuşmayı CHP Akçaabat belediye Başkan Adayı’na vermeyi düşünüyordum ama sanırım burada yok” dedi. Bunun üzerine protokol sırasında oturan başkan Türkmen, divan Başkanı Murat Gümrükçüye “Sayın başkanım. Siz bu işleri eskiden beri yapan birisisiniz. Protokolde sıra yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya konuşmalar yapılır.  Burada kaymakam olsa ben konuşurum ve ardından kaymakam konuşur. Bu işleyiş böyledir. Konuşma verirsiniz vermezsiniz ayrı bir şey ama, usul böyledir” dedi. Bunun üzerine Murat Gümrükçü “diyorsunuz ki açılışlarda bölge müdürlerinden başlar bakanından devam eder.  Bizde de bunun tam tersidir. Ben de kaymakamın olduğu yerde, belediye başkanının olduğu yerde önce kaymakama söz veririm, sonra belediye başkanına söz veririm. Ancak siz bizim önümüzü açtınız, bize güzellik kattınız ve teşekkür ediyorum.  O zaman Başkan diyor ki; alttan yukarıya doğru yapalım, en son top benim önüne düşsün” dedi. Buna da tepki gösteren Başkan Türkmen “Hayır, hayır öyle bir söylemedim. Ben toplantılara her zaman katıldım İlk defa böyle bir şey oluyor. Seçim arifesi olduğu için mi oluyor diye aklımdan geçiyor.  Böyle bir şey yok, böyle bir şey hiç olmamış. Bütün toplantılara katılırım, en son en üstteki konuşur. Bu böyledir, Türkiye’de her yerde böyledir. Bu toplantılarda da ben katıldım hep böyle” dedi. 

 Başkan Türkmen’e cevap veren Gümrükçü “ben beklide sayısını unuttuğum kadar divan başkanlığı yaptım. Yani sizinle beraber bu meseleyi tartışmak istemem” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine divan başkanı itirazı dikkate alarak normal protokol sırasıyla konuşmacılara söz verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler