Genç'ten Türkmen'e " Müsade Edin de"

Genç'ten Türkmen'e " Müsade Edin de"

Genç'ten Türkmen'e " Müsade Edin de"

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarını bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle toplantının başkanlığını kadın meclis üyelerinden biri olan Akçaabat Büyükşehir Meclis üyesi Melike Turhan yönetti.

 

Turhan “Benim bugün bu toplantıya başkanlık yapmama sebep olan Sayın O.Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi. Turhan daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili meclise bilgi verdi.

 

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan vekili Seyfullah Kınalı ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Tarafından Melike Turhan’a ve Büyükşehir Meclis Üyesi Havva Gümüş’e çiçek verildi.

 

Toplantıda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ”Bugünkü toplantı anlamlı bir toplantı. Bende diğer arkadaşlarım gibi kadınlar gününü tebrik ediyorum. Yalnız kadınlar günü diye bir günün olmasını kadın erkek ayrımına karşı manidar bir durum olduğunu düşünüyorum. Kadın erkek bir olmasına rağmen kadınlar günü diye bir şey oluşturmuş. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesini bile manide buluyorum. Bunların zaten sistemin olması gerekiyordu. Hala ülkemizde gazetelerin 3’üncü sayfalarında haber bültenlerinde belirtilen kadına karşı şiddeti kınıyorum.” dedi.

 

Genç’in ardından söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise “Meclisimizde 2 kadın üyemiz var keşke kadın belediye başkanlarımızda olsa” deyince araya giren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç esprili bir şekilde 5’inci dönemi olan Şefik Türkmen’e dönüp “Müsaade edin de olsun” deyince meclis salonunda gülüşmeler yaşandı. Bu sözlere cevap veren Başkan Türkmen, “Bana göre bir belediye başkanı 3 dönem yapmalıdır makul olan budur. Ancak biz şartlar gereği 5’inci dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Tabi ki gönlümüz kadın belediye başkanlarının da görev yapmasıdır” dedi.

61medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler