Gençlik Atasının İzinde

Gençlik Atasının İzinde

Akçaabat Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Akçaabat Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Akçaabat Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen Çanakkale gezisi tamamlandı.  Aralarında Üniversite ve lise öğrencilerinin de yer aldığı ziyarete 23 öğrenci katıldı.

Akçaabat Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alper Güç, Gençlerimize milli, manevi değerlerimizi anlatabilmek, tarihi zenginliğimizi öğretebilmek ve gençlerimize Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla Çanakkale gezisi düzenlendiğini ifade etti. Tarihi Gelibolu Yarımadasında Şehitlik ziyaretlerinde bulunan ve ardından Çanakkale Savaşları Simülasyon Merkezini gezen gençlerimiz, milli ve manevi değerlerimizi yaşayarak öğrendi. Gezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Güç "Çanakkale´de ecdadımız eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Onların zorluklara rağmen kazandıkları zaferin kalıntılarının bulunduğu Çanakkale her vatandaşımızın görmesi gereken bir yerdir. O ruhu, manevi duyguyu hissetmek çok kıymetlidir.  Bu bilinci ailelerimize ve yeni nesillerimize taşımamız o şehitlerden ve gazilerden üzerimize düşen bir borçtur. Bu anlamlı gezimize katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz." dedi.

akcaabat-genclik-meclisi.jpg

Gezi boyunca tarihi yerler hakkında rehberlerden bilgi alan gençlerimiz, tarih kitaplarından okudukları mekanları yerinde gördü. Çanakkale´yi geçilmez yapan, Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği tarihi yerleri ve şehitlikleri gezdiler, şehitlere dualar okudular ve duygu dolu anlar yaşadılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından karşılanan Akçaabatlı gençler, gezinin oldukça yararlı olduğunu ifade ettiler.

akcaabat-genclik-meclisi11-001.jpgakcaabat-genclik-meclisi-canakkalede.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler