Fransa'da Kupa Heyecanı

Fransa'da Kupa Heyecanı

Her yıl düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluk Kupası Futbol Turnuvası” nın bu seneki şampiyonu, Trabzonlu gençlerin oluşturduğu ACT TRABZONSPOR futbol takımı oldu.

 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluk Kupası Futbol Turnuvası” nın bu seneki şampiyonu, Trabzonlu gençlerin oluşturduğu  ACT TRABZONSPOR futbol takımı oldu. Geçen yılın şampiyonu Akdeniz Kültür ve Spor Derneği’nin ev sahipliği yaptığı turnuvaya, oyuncularının tamamı Fransa’da yaşayan  Türk gençlerinden oluşan 32 takım  katıldı. Cergy Pontoise takımını penaltı atışlarında 5-4  yenen ACT TRABZONSPOR’A  şampiyonluk kupası Başkonsolos  Turgut Kural tarafından verildi.

Başkonsolos Turgut Kural oyuncuları tebrik ederek; Kupayı ACT  Trabzonspor takımının almasından büyük mutluluk duydum. Önümüzdeki sene yapılacak olan turnuvaya en iyi şekilde hazırlanacağınıza inanıyorum. Başta Başkan ve Yöneticiler olmak üzere ACT Trabzonspor Futbol Takımını tebrik ediyor ve başarılar diliyorum dedi.

Trabzonlu iş adamı, aynı zamanda 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Düzköy Belediye Başkanı Aday Adayı,  ACT TRABZONSPOR Futbol Takımı Başkanı ve Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur, turnuva hakkında şunları söyledi. 

Biz Fransa’da yaşayan Trabzonlular olarak buradaki gençlerin birbirini tanımalarını ve sosyal anlamda kaynaşmalarını çok önemsiyoruz. Burada yaşayan gençlerimizi çeşitli etkinliklerle bir arada tutmanın gayreti içindeyiz. Türk gençlerinden oluşturduğumuz 32 futbol takımı da bunlardan biridir. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen futbol turnuvası bu yıl  Parisin Goussanville semtinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti  Paris Başkonsolosluğu tarafından organize edilen Başkonsolosluk Futbol Turnuvası Şampiyonluk Kupasını hangi takım alırsa bir sonraki turnuvaya  o takım ev sahipliği yapıyor. 2014 yılı şampiyonu ACT TRABZONSPOR olduğu için 2015 Mayıs ayında başlayacak olan Başkonsolosluk Futbol Turnuvasına Paris Trabzonlular Derneği ev sahipliği yapacak diyen Başkan Bülent Cumur  sözlerine  şöyle devam etti.

“Paris Trabzonlular Derneği” Başkanı olarak Trabzon’u yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteriyoruz.  Paris Trabzonlular Derneği kurulduğu günden itibaren  özellikle kendi kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gençlere aktarmak onlara bir Trabzonlu olduklarını unutturmamak için her yıl “Trabzon Günleri” adı altında etkinlikler  düzenliyoruz. Kadırga  Yayla Şenlikleri, Folklor Kursu, Fotoğraf Sergisi bu etkinliklerimizden bazılarıdır.  Bu tür faaliyetlerle gençlerimizi sokak köşelerinden ve kafe’ler den çıkarıp birbiriyle kaynaşmasını ve  kendi kültürünü tanımalarını sağlıyoruz.  Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara kendi kültürümüzü en iyi şekilde aktarmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Bizim yaptığımız etkinliklere izleyici olarak  Fransız vatandaşlar da büyük katılım sağlıyor. Aslında bir anlamda Fransa’da  Trabzon’un tanıtımı yapıyoruz diyebiliriz.  Bizi izleyen Fransızlar yaptığımız programlardan etkilenerek Türkiye’ye ve Trabzon’a geliyor dedi.

Paris Trabzonlular Derneği Başkanı  olarak en büyük arzum  Trabzonlu   Siyasetçilerimizi  ve Bürokratlarımızı da aramızda görebilmektir, diyen Başkan Cumur;  Yaptığımız büyük etkinliklere  siyasetçilerimizi ve bürokratlarımızı davet ediyoruz ama bu güne kadar maalesef katılım sağlayan olmadı. Biz burada ciddi bir iş yapıyoruz.  Kültürel anlamda hem ülkemizin  hem de Trabzon’un  tanıtımı yapıyoruz.  Bize  manevi anlamda destek verilirse bu bizim motivasyonumuzu artırır  ve çok daha faydalı işler yaparız şeklinde  konuştu.

fransa-kupa1.jpg

fransa-kupa2.jpg

bulen-cumur.jpgHaber/ Fotoğraf Vesile Tekmen

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler