Fındıkçılar Eğitim Gezisinde

Fındıkçılar Eğitim Gezisinde

Fındıkçılar Eğitim Gezisinde

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Fındıkta Örnek Uygulamalar Teknik Gezisi” yapıldı.

 

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü’ne yapılan geziye; Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarım İşleri Şube Müdürü Yakup Seymen ile fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için düzenlenen Budama, Gübreleme ve ilaçlama kursuna katılan 80 çiftçi katıldı.

 

80 çiftçiden 14’ünün bayan olduğu grupta, çiftçilere, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünde görevli Ziraat Mühendisi Selda Kayalabalık tarafından fındıkta yeni dikim sistemleri, küllenme hastalığında biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri anlatıldı. Kayalakbalık, küllenme mücadelesinde çiftçilerin en az 4 kez ilaçlama yapması gerektiğine dikkat çekti.

akcaabat-findik-egitimi1.jpg

 

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, “Fındık budama kurslarına katılarak başarılı olan örnek çiftçilerimizi fındığın merkezi olan araştırma enstitüsüne getirerek bizzat sahada bahçede örnek çalışmaları görmelerini istedik. Çiftçilerimiz bizlerden eğitimler talep etsinler. Birlikte Akçaabat’ı, fındık üretiminde yapacak olduğumuz çalışmalar ile Trabzon da birinci sıraya getirelim.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler