Fındıkçı Emeğine Saygı Bekliyor…

Fındıkçı Emeğine Saygı Bekliyor…

Fındıkçı Emeğine Saygı Bekliyor…

 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU 2016 yılında  başlatmış olduğumuz ilçemizde fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için düzenlediğimiz Fındık Budama Gübreleme ve ilaçlama kurslarına katılan üreticilerimizin 550 çiftçimiz ve Tarımsal Danışmanlık Hizmeti verdiğimiz 240 çiftçimizin bahçelerinde 80-90 kg olan fındık verimi bugün 150-250 kg çıktı. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında sürekli arazide hizmet veren ziraat mühendislerimiz ve bizim bahçelerde yapmış olduğumuz incelemeler özellikle bahçesinde doğru teknikler ile budama ilaçlama ve bakım çalışmalarını düzenli olarak yapan ve ziraat mühendislerimizden düzenli olarak bilgi alan çiftçilerimizin bahçelerinin istediğimiz seviyelerde verime ulaştığını görüyoruz.

 

Bizler Akçaabat Ziraat Odası olarak 2016 yılından itibaren başlatmış olduğumuz çalışmalar ile Akçaabat ı fındık verimi ile bölgenin 1.  Sırasına getirmek için çalışıyoruz. Üreticilerimize 10 bin fındık bakım budama el kitabi 25 bin gübreleme broşürü ve Mahallerdeki tüm Cami ve çay ocaklarına 1000 adet fındık takvimi dağıttık. Dünya fındık üretiminin %78 ihracatının da %75 i bizde iken görüyoruz ki hasat sezonu yaklaştıkça fındık rekolte ve fiyatı ile ilgili spekülasyonlar yeniden alevlendirilmeye çalışılıyor.  Fındık rekoltesini tüm sektör paydaş larının  teknik personellerin yapacak olduğu çalışma sonucu tek yetkilisi bakanlık açıklayacaktır.  Bizler üretim miktar ve kalitesini artırmak için ekip arkadaşlarımız ve çiftçilerimiz  ile gece gündüz çalışırken emeğimizi kimsenin ezmemesini istiyoruz.

Üreticilerimizin ve bizlerin talebi emeğimize saygı duyulmasıdır.  

Karadeniz bölgesinin kahve altını olan fındığa bu sektörden ekmek yiyen tüm sektör temsilcilerinin  el atıp her geçen gün sayıları artan zararlılarla mücadele ve küllenmeye karşı bizzat arazide birlikte çalışarak çözüm üretilebilir.

Bizler çalışıyoruz ve üretiyoruz çalışmalarımız ve üretimimiz spekülatif demeçlerle ezilmemelidir.

akcaabat-ziraat-odasi-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler