Festivale Yeni Sanatçı

Festivale Yeni Sanatçı

Akçaabat Belediyesince her yıl geleneksel hale getirilen, uluslararası kimliğe sahip ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin 29'uncusu 18 ile 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival kapsamında voleybol, sokak basketbolu ve penaltı turnuvaları, resim ve fotoğraf sergileri, belgesel gösterimi, bordo-mavi gece, havai fişek gösterileri, yöresel etkinlikler ve konserler düzenlenecek.

18 Temmuz Perşembe günü sergi açılışları, halk oyunları gruplarının gösterileri ve Akçaabat'ta Spor adlı belgesel gösterimi ile başlayacak olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali, 19 Temmuz Cuma günü yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelecek halkoyunları grupları (Azerbaycan, Kırım, Bulgaristan, Gaziantep, Artvin, Edirne, Antalya, Giresun, İstanbul ve Manisa) ile yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü canlandırması, sahildeki kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek.

20 Temmuz Cumartesi günü Hıdırnebi Yayla Şenliği, geleneksel halk horonu ve yöresel sanatçı konserleri gerçekleştirilecektir.

Festival kutlamaları kapsamında; 19 Temmuz Cuma akşamı Coşkun İşçi, Yahya Altun ile Emre Kaya konserleri, 20 Temmuz Cumartesi akşamı Serdar Bıyıklı, Pelin Karaağaçlı ile Ekin Uzunlar konseri ve 21 Temmuz Pazar son akşam ise Akçaabatlı sanatçılar grubu ve Sinan Yılmaz ile birlikte Bordo Mavi gece gerçekleştirilecektir.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptığı açıklamada, "Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 29'uncusu düzenliyoruz. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Bu zenginliklerini, düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Bölgemizin en eski festivallerinden biri olan bu festivali düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek, hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, farklı ülkelerin kültürlerini tanımak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak yer alıyor. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizi dolu dolu geçecek ve birbirinden renkli görüntülere sahne olacak festivalimize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

f1-001.jpg

f3.jpg

f32-001.jpg

f1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler