Festival Basına Tanıtıldı

Festival Basına Tanıtıldı

Festival Basına Tanıtıldı

Akçaabat Belediyesi'nce düzenlenecek olan 28. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali kapsamında basınla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Dünya barışına katkıda bulunmak, ülke gençleri arasında sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularını geliştirmek; yöremizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen festival programı dâhilinde gerçekleştirilen toplantıya Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak, Festival Sunucusu Bülent Mumcu, il ve ilçe genelindeki basın mensupları katıldı.

 

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “Hıdırnebi şenliğiyle başlayacak olan geleneksel hale gelmiş festival programımız 4 gün sürecek. Akçaabat’ın turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan festival programına tüm yazılı ve görsel basınımızı bekliyoruz.” dedi.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise “Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 28.’sini düzenliyoruz. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor. 20 Temmuz Hıdırnebi Şenliğiyle başlayacak olan festival programı kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler de var. Yapılan şenliklerle bölgemizin kültürünü siz değerli basın mensupları aracılığıyla hem kendi yöremizde hem de ülkemizin başka yörelerinde öne çıkarmayı temenni ediyoruz. Esas olan kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesidir.” dedi.

akcaabat-festivali.jpg

Konuşmaların ardından toplantıya katılan basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat