Ferhat Gümüş Madalya Aldı

Ferhat Gümüş Madalya Aldı

Rusya’nın Elista şehrinde 12-18 Ekim tarihleri arasında yapılan Üniversiteler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 48 kg Ferhat PEHLİVAN 2. olarak gümüş madalya almayı başardı.

 

Son yıllarda ülkemiz boks tarihinde büyük başarı ve kırılması zor bir rekora imza atmayı başaran Trabzon’lu boksörümüz Bülent Ulusoy’dan sonra Pire Ferhat’ta, rekor kırma peşinde.

 

Ferhat Pehlivan aldığı barıların sürekli çalışmakla sağladığını belirtti ve “ boks çok zor ve ağır bir spor. Sürekli zirvede kalınması güç. Daha 21 yaşındayım önümde çok uzun yıllar var.İnşallah daha büyük başarılar yapacağız. Altar hocam ile birlikte bu yola çıktık ve emin adımlarla ilerliyoruz. Katıldığımız her ulusal ve uluslar arası turnuvaların tamamına yakınından madalya ile döndük. Spor yapmanın bana, hem maddi hem de manevi katkıları çok oldu. Üniversiteye sınavsız girdim, okulum bitince de KPSS sınavına girmeden atamam olacak. Genç yaşımda ekmeğimi elime aldım.Buradan herkese spor yapmasını tavsiye ediyorum” dedi.

 

 

Ferhat Pehlivan’ın antrenörü Altar Kalkışım ise birçok mili sporcunun yetişmesinde emeği geçtiğini belirtti ve “7 yıllık antrenörlük hayatımda birçok Türkiye şampiyonu milli sporcular yetiştirdim. Allah herkese Ferhat gibi bir sporcu nasip etsin. A Milli Takıma sporcu vermek her antrenörün en büyük hayalidir. Çok şükür vermekle kalmadık gittiğimiz her müsabakada ülkemize madalya almayı ve bayrağımızı onurla gururla temsil etmeyi başardık. Bize destek olan bizleri yalnız bırakmayan herkese buradan teşekkür ediyorum. Bu başarılara sahip çıkıldığı zaman çıtayı gittikçe yükselmeye devam edeceğiz” dedi.

Madalya ya doymuyor:

2004 yılında başlayan boks yaşantısında kısa sürede Türkiye’nin en iyi boksörü olarak milli takıma girmeyi başaran Pire  lakaplı Ferhat Pehlivan, katıldığı 30’un üzerindeki uluslar arası turnuva ve şampiyonalarda  hemen hemen hepsinde ülkemize madalya kazandırmayı başardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Spor