Felâket tellalı değilim ama!

Felâket tellalı değilim ama!

 

Akçaabat’ın bir süreden beri gündeminde yer alan sahilden yol geçirme hikâyesi hâlen daha sürüyor. Akçaabatlı sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve siyasî partilerle birlikte kamu kurumu temsilcileri sahilin yok edilerek yol yapılmasına karşı tavrını birçok kez net olarak ortaya koydu. Ancak yetkili ağızlardan henüz net bir şekilde “yapılmayacak” yanıtı alınamadı.

Kamuoyu duruma hâkim ancak kısaca söz etmek gerekirse Kavaklı’dan başlayarak Akçaabat’ı baştan başa geçen bir yol planlanıyor. Karayolları’nın yapacağı bu yolla birlikte ilçenin sahille bağı tamamen koparılmak isteniyor. Büyük oranda sahili yok edilen Karadeniz’e bir darbe de buradan indirilmek amaçlanıyor.

Akçaabat ise daha önceden düştüğü hataya (yani sahillerinin doldurulmasına müsaade etmesi) bu kez düşmek istemiyor ve bu dayatma projeye karşı çıkıyor. Konuyla ilgili son gelişme Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın açıklamalarıyla gerçekleşti.

Turhan’a konuyu gazeteci Erhan Esaspehlivan sordu. Esaspehlivan, Turhan’dan net bir açıklama alabilmek için “Denizden geçen bir şey yok değil mi?” diye ısrarla sordu. Bakan Turhan, aklımızla alay edercesine “Şu anda yok.” dedi. Sayın Bakan, şu anda yoksa ne zaman var? Dikkat edin Bakan’ın bu ifadelerinden önceki tüm açıklamaları “Sahilden yolu geçireceğiz.” manasına geliyor. Ne diyor Bakan: “Etüt çalışmalarına arkadaşlar devam ediyor. Şu anda sahil yolunda en yoğun olan trafik Trabzon’un Samsun çıkışı dediğimiz batı çıkışı. Orada ilave bir kapasite oluşturmak için Kavaklı-Yıldızlı yolu çalışmalarımız tamamlanmak üzere.”

Şimdi Bakan’a, Bakan’ın partisinin ilçe temsilcilerine, Belediye Başkanı’na, Karayolları Genel Müdürü’ne ve hepsinden de önemlisi kamuoyuna soruyoruz:

1-Kavaklı-Yıldızlı yolu neresi?

2-“Şu anda yok.” denilerek ne demek istendi?

3-Etüt çalışmaları devam eden yol hangisi?

4-Tamamlanmak üzere olan çalışmalar nelerdir?

Felâket tellalı değilim ama ey Akçaabatlı kandırılıyor, uyutuluyor ve geçiştiriliyorsun! Atı alan Kavaklı’yı geçmek üzere bilesin!

***

Türkmen’in açıklamaları önemli

Görevi kısa süre önce halefine devreden Eski Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen turizmle ilgili tespitlerini kaleme aldı ve basınla paylaştı. Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki Türkmen, bırakınız Trabzon’u Karadeniz’de turizmi ilk keşfeden ve turizmin bölgeye artı değer kazandıracağını ilk ifade eden belediye başkanıdır. Yıllar öncesinden bu yana hep turizmi önceleyen bir isimdir. O nedenle Türkmen’in bundan sonra da turizmle ilgili tüm tespit ve önerileri titizlikle değerlendirilmelidir.

Biz Türkmen’in 2 sayfalık açıklamasından son bölümü konumuza ilişkin gördüğümüzden buraya aktarmak istedik. Türkmen diyor ki: “…Diğer önemli konu sahillerimizin, tarihî mekânlarımızın, kültür değerlerimizin, yaylalarımızın, doğal güzelliklerimizin korunarak geleceğe aktarılabilmesidir. Koruma-kullanma dengesini gözeterek sürdürülebilir bir şekilde çalışmaların yürütülmesidir. Her konuda olduğu gibi burada da eğitim, eğitim, eğitim diyorum. Ortak akılla birlikte düşünüp planlamak ve uygulamak…”

Tecrübeli isim böyle söylüyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum