Eyüpoğlu, Üreticiyi Uyardı

Eyüpoğlu, Üreticiyi Uyardı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, üreticiyi uyardı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, tarım ürünlerinin, tohumun tarlaya atılışından ürünün hasat edilerek ambara konmasına kadar her zaman risk altında olduğunu söyleyerek üreticileri dikkatli olmaya davet etti.

Üreticilerin aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek doğa olaylarının yaşanma ihtimaline karşılık, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri gerektiğini dile getiren Oda Başkanı Eyüpoğlu, bu durumda gerekli önlemlerin daha kolay ve risksiz alınabileceğini vurguladı.

Bu konuda üreticilerin hassas ve duyarlı olmalarının önemine değinen Eyüpoğlu, yaptığı açıklamasında fındık alanlarındaki don riskinin devlet destekli tarım sigortasının kapsamında olduğunu hatırlattı.

Eyüpoğlu, gerekli önlemleri erken almanın her zaman üreticinin yararına olacağına da değindiği açıklamasını şu bilgiyi aktararak bitirdi:

“Üreticilerimiz, don riskine karşı mutlaka fındıklarını sigorta yaptırmalıdır. Üreticilerimizin kaybının bir nebze olsun telafi edilebilmesi bakımından sigorta büyük önem taşımaktadır. Fındık ağaçlarını don riskine karşı sigorta yaptıran üreticilerimiz, tazminatlarını alarak maddi kaybın önüne geçebileceklerdir. Son başvuru tarihi 5 Mart 2016’dır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler