EYOF 2011 Toplantısı

EYOF 2011 Toplantısı

Trabzon'da EYOF 2011 toplantısı yapıldı.


EYOF 2011 Trabzon tanıtımı çerçevesinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Yapımı son aşama gelen yüzme havuzu ve Hayri Gür Kapalı Spor Salonu'nun tanıtımı sırasında öğrencilerle bir araya gelen bakan Özak, öğrencilere kumanya ve imza dağıttı.

Öğrencilere mutlaka spor yapmaları konusunda öğütte bulunan bakan Özak, " Mutlaka ve mutlaka spor yapın, yüzün, atletizm yapın, hentbol, basketbol oynayın" uyarısında bulundu.

Bakan Özak, yaptığı konuşmada, "Bunlar Trabzon'un görülmeye değer tesisleri. Eğer eğitimle birlikte sporu yapmazsanız güler yüzlü, sağlıklı, paylaşımcı olamazsınız. Biz sizin yaşınızda, futbol oynuyorduk. Daha sonra Trabzonspor'da oynadım, ama mühendis de oldum. Hem eğitim hem spor yapacaksınız. Buraları sizlere yaptık, Türk milletinin parasıyla yaptık bunları, biz sadece önder olduk. Annelerinize, babalarınıza çok selam söyleyin. Onlar da gelip buraları görsünler. Dünyada eğitimle spor bir arada gidiyor, maalesef bazı okullarımızda spor salonumuz yok, beden eğitimi derslerimiz iyi değil. Bunları iyileştireceğiz. Sizler spor yapmalısınız, aranızda başarılı ve başarısız sporcular olabilir. Ama spor mutlaka yapın, gelin yüzün, atletizm yapın, hentbol, basketbol oynayın. Bütün okullarımıza basketbol, voleybol, futbol, hentbol topu hediye edeceğiz" dedi.

"Türkiye'de olimpiyat ilk defa Trabzon'da yapılıyor" diyen Özak "Bütün okullarımızdaki öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu hediye edeceğiz. Önümüzdeki günlerde 150 bin diş fırçası ve diş macununu sizlere dağıtacağız. Lütfen her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın. Eğer diş sağlığı iyi olmazsa böbrek ve mide gibi organlarımız hastalanabiliyor. Diş sağlığınız iyi olursa hem dişleriniz güzel, hem de sağlığınız iyi olur. Bu tesisleri Türk milleti, gençliğine yaptık. Atatürk'te Türk gençliğine geleceği emanet etti. Ben sizlerin yaşındayken bana demişlerdi ki sen büyük adam olacaksın, Türkiye'yi yöneteceksin. Bana rüya gibi geldi, ama şimdi Orhan amcanız, ben, hocalarımız Türkiye'yi yönetiyor. Özellikle hocalarımızdan bir ricam var. Sizleri buraları getirdik, bizlere emanetsiziniz. Minibüs şoförleri arkadaşlarımız lütfen yavaş gitsinler" şeklinde konuştu. Bakan Özak, öğrencilerle zaman zaman şakalaşarak onlara kumanya ve imza dağıttı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yapılacak olan olimpiyatlarda Trabzon'dan yeni şampiyonlar çıkacağına inandığını belirterek Trabzon'da 51 adet yeni tesis yapıldığını söyledi.

Öte yandan tanıtım sırasında EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker'e sürpriz bir doğum günü kutlaması hazırlandı. Bakan Özak'ın da hazır bulunduğu yaşgünü kutlaması sırasında Bakan Özak, esprileri ile herkesi güldürdü. Yaş günü pastasının kesilmesi sırasında bakan Özak, Doker'e "Ustura kesmiyor" söylemesi üzerine Doker de, cebinden çıkardığı 100 Euro'yu 6 yaşındaki Taha Berk Durna'ya verdi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor