Esnafın Sesini Duyun!

Esnafın Sesini Duyun!

Esnafın Sesini Duyun!

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları paylaştı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Firmaların piyasada nakit ihtiyaçları var, nakit sıkıntısı var. Bu nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlamak hatta istihdamı artırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle, Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz." dedi.

Bu açıklamanın ardından bir değerlendirme yapan Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, yapılacak desteklerin sadece KOSGEB ile sınırlı olmaması gerektiğini belirtti. Başkan Bulut "Esnafımıza bu zor günde bir nefes aldıracak olan krediyi başbakanımız sayın Binali Yıldırım açıkladı. Bu kredilerden şuan için KOSGEB üyeleri faydalanabilmektedir. Bunun Esnaf Kredi Kooperatifi üyelerinin de faydalanmasını bekliyoruz. Bunun için devlet büyüklerinden destek bekliyoruz" dedi.

Güçlü devletin güçlü esnaf ile oluşacağını ifade eden Bulut "Sayın Başbakanım şu esnafa bir can suyu akşam yastığa baş koyunca banka banka dolaşmasın. Bu esnaf varsa devlet vardır esnaf güçlü olursa devlet o kadar büyür güçlü olur. Vergi ver esnaf askere git esnaf dolar yükselir sıkıntı çeker esnaf yardım yapılacak esnaf ülke kalkınmasında en önemli görevi alır esnaf bir memleketin vazgeçilmez temel taşıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler