Esnaf Öteleme Bekliyor

Esnaf Öteleme Bekliyor

Esnaf Öteleme Bekliyor

 

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, zor dönemden geçen esnafa birçok destek sağlanarak esnafın nefes aldığını, ancak uzun vadeli yaşam için esnaf kredi geri ödemelerinin yılbaşına kadar ötelenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Bulut yaptığı açıklamada, devletin zor dönemde esnafın yanında olduğunu ve birçok destekle esnafı desteklediğini ifade ederek “Devletimiz pandemi döneminde esnafımızın yanında olmuştur. Esnafı yaşat ki Devlet yaşasın sloganından yola çıkan devletimiz, esnafımıza şu ana kadar yapmış olduğu destekler şunlardır,25 Bin TL Esnaf Destek Kredisi, Kurumumuzdan kredi kullanan esnafımıza 2.bir kredi kullanma imkanı sağlanmıştır. Yatırım Kredileri kesintiye uğratılmadan kullandırılmaya devam edilmiştir. Yasal takip süresi 3 ay uzatılmış ve yasal işlem yapılmış esnafımızın icradaki işlemleri 3 ay süreyle durdurulmuştur. Bu olağanüstü sürede esnafımıza gerekli plasman desteği sağlanmıştır. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait kredi taksiti olan esnaflarımızın ödemeleri 3 ay süreyle ötelenmiştir. Takipte bulunan esnaflarımıza 25 Bin TL Destek Kredisi sağlayarak borçlarının yeniden yapılandırılması sağlanmıştır. Bu destekler için devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kredi ödemelerinin 3 ay ötelenmesinin esnafa önemli bir destek sağladığını fakat bu sürenin dolmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Bulut “Devletimiz esnafımızın kredi taksitlerini 3 ay ötelemişti. Fakat bu süre dolmak üzere ve henüz bu sancılı süreçten geçmiş değiliz. Bu taksitleri esnafımızın şuan itibari ile ödeme şansı çok zordur. Esnafımızın bu olağanüstü dönemde halen toparlanamadığı gözükmekle birlikte kurumumuzda kredisi bulunan esnafımızın toparlanma süresi uzayacağından dolayı kredi taksitlerinin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait taksitleri 3 ay süreyle tekrar ertelenmelidir. Hatta tüm ödemeler yılbaşına kadar uzatılmalıdır. Devletimizin bu konuda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın yanında olup bizlere destek vereceğine inancımız tamdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler