Esnaf Odasından Yapılandırma Açıklaması

Esnaf Odasından Yapılandırma Açıklaması

Esnaf Odasından Yapılandırma Açıklaması

Akçaabat esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Yaşar Sivrikaya esnaf ve sanatkârları ilgilendiren konularla ilgili yaptığı açıklamada bizim esnaf kültürümüz dünyada hiçbir millette eşi benzeri olmayan bir hazinedir. Bu hazineye oda olarak sahip çıkarak daha da geliştirmek sorumluluğumuzun her zaman farkında olduk. Biz esnafımızı ahilik geleneğinin bize bir emaneti olarak değerlendiriyor sosyal dokumuzun devletimizin temel taşı olarak görüyoruz. Bize teslim edilen bu emanete sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkârımızın gücünün Türk milleti için umut olduğunu biliyoruz. Esnafımız varsa güçlüyse ve de huzurluysa Türk Milletinin geleceğinden kaygı duymayacağını refah ve güven içinde yaşayacağına inanıyoruz. Var oluş sebebimiz esnafımızdır.Dün olduğu gibi bugünde esnaf ve sanatkârımızın emrindeyiz.

 Sivrikaya Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında oluşturulan yeni sistemden yeni kabineden esnafımız adına bir an önce reformlara başlanmasını bekliyoruz. Yeni sistemin ve yeni kabinenin milletimiz ülkemiz ve devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Yeni kabinede Trabzonlu 4 bakanın olmasıda Trabzonlu olarak bizleri de son derece gururlandırdığını da ifade etmek istiyorum.

Yapılandırma son tarih 31 Temmuz 2018

7143 Sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasından esnaf odamıza borcu olan üyelerimizde faydalanacaktır. Borçları 6 eşit taksitle yapılandırılacaktır. Yapılandırma sonucunda borcu olan esnaflarımızın gecikme faizleri tamamen affedilmektedir. Bu durumda olan esnaflarımız 31 Temmuz 2018 Tarihine kadar odamıza başvurmaları gerekmektedir.

Üç aylık vergi bildirimi üçer aylık dönemlerde basit usuldeki esnafımıza uygulanacak olan yeni vergi bildirim işlemleri de 29 Mayıs 2018 tarihli ve 30345 sayılı resmi gazetede yayınlanan 499 sıra nolu VUK Genel tebliği ile basit usulde vergiye tabi esnaflarımızın muhasebe işlemleri için başvuru süresi 30 Eylül 2018 tarihine 2018 yılının 9 aylık muhasebe evrak kayıtlarının sisteme yüklemesi için verilen sürede 31 Ekim 2018 tarihine kadardır. Ancak bu sisteme yükleme işlemleri uzun sürdüğünden esnaflarımıza yardımcı olmaları ve esnaflarımızın cezaya maruz kalmamaları için odamıza bir mali müşavir ve v bir muhasebe elamanı alınmıştır. Sisteme işleme işlemleri yasaya bağlı olarak üç aydan üç aya elektronik ortamda yapılmaktadır. Üç aylık dönemlerde bildirimde bulunmayanlar vergi usul kanunun mükerrer 355 maddesine göre 2018 yılı için 400 TL özel usulsüzlük cezasına tabi tutulacaktır. Bu konuda esnaflarımızın duyarlı olmaları ve muhasebe işlemlerini kim yapıyorsa onunla bilgi alış verişinde bulunsunlar.

Bu vesile ile tüm esnaflarımıza bol kazançlar sağlıklı mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler