Erdoğan'a Mektup Yazdı

Erdoğan'a Mektup Yazdı

Erdoğan'a Mektup Yazdı

CHP Trabzon Başkan Vekili Celal Akaç, bugün Trabzon’ gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben sosyal paylaşım hesabı facebook’tan bir mektup yazdı.İşte O Mektupta yazılanlar.

SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA AÇIK MEKTUBUMDUR.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Öncelikle, Trabzon’a hoş geldiniz.

Şimdi sizin peşinize dolaşanlar, bu kentte her şeyin çok iyi gittiği konusunda dosyaları önünüze koyacaklar. Herşey yolunda imiş gibi de davranabileceklerdir. Bildikleriniz olabilir, size hatırlatmalar da bulunacağım. Taktir sizin.

Yaptıkları, işler olmuştur, haksızlık etmeyeyim. Ancak, ben size Trabzon’lunun acil çözülmesi gerekli sorunlarını sıralayacağım, özet olarak.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Trabzon kentinde son 2 yıldır ağırlıklı olarak yaşanmaya başlanılan bir trafik sorunu var. Tasarlanan ve kısmen de uygulamada olan projelerin bu soruna çözüm olması mümkün değildir. Çözüm Mersin-Arsin Çevre yolunun bir an önce inşa edilmesidir. Birçok ilimizde bu türden sorunlar çevre yolları inşa edilerek çözülmüştür. Trabzon’da 20-30 yıldır konuşulan ve bu kenti imar açısından da güneye taşıyacak olan bu çevre yolu konusuna öncelik vermenizi bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Bu kentte raylı sistem ile ulaşım seçim dönemlerinde hep konuşulmuş, alternatif projeler gündeme getirilmiş ancak bir adım bugüne kadar atılmamıştır. Kentimizi güney ve batı illere bağlayacak, raylı sistem projeleri ne zaman gerçekleşebilecektir?

Sayın Cumhurbaşkanı,

Trabzon kentinin oldukça ciddi bir içme suyu sorunu vardır. Özellikle Ortahisar ilçemiz merkez mahallerinin üst kotları, mevcut ATASU barajı içmesuyu projesinden faydalanamamaktadır. Bu mahalleler, Karakaya su kaynağından ve yöresindeki su kaynaklarından içmesuyu alınmaktadır.Ağustos ayının sıcak bu günlerinde birçok mahalle susuz. Akan sularda çamurlu . DSİ tarafından planlaması yapılmış olan Karakaya barajı’nın bir an önce ihale edilip, kente sağlıklı su verilmesinin önü açılacak mı?

Sayın Cumhurbaşkanı,

Trabzon’da özellikle Çömlekçi mahallesinde 10 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm yarım yamalak bırakılarak, saha terk edildi. Bu alan ile ilgili öngörünün gerçekleşmesi için kaç seçim daha yaşayacağız?

Sayın Cumhurbaşkanı,

Bu kentte on yıldır doğal gaz var. Ama şehirin yarısı hala katı yakıt ile ısınıyor. Kış aylarındaki hava kirliliği çekilmez hal olmaya devam ediyor. Yatırımcı, yerel idare arasındaki bir sorundan mı yoksa vurdumduymazlık mı? Bilin , istedim.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Bu ilin ve bölgenin en önemli sorunlarından biri de katı atıkların bertarafı ile ilgilidir. Vahşi depolama yöntemi ile gelinen aşamada kent, tıkanmıştır. Hiçbir yöre kendi çevresinde bu yapıları istememektedir. Araklı halkı böylesi bir sorun ile karşı karşıyadır. Doğu Karadeniz bölgesi katı atıklarının tamamen ayrıştırıp ortadan kaldıran “ katı atık bertaraf Tesisi” kurulması , önem arz etmektedir. Katkılarınızı bekliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Bu kent özellikle doğu yönünde son beş yılda büyük bir çarpık yapılaşmaya maruz kaldı. Yomra’dan geçer iken sahile konuşlandırılan 30 katlı yapılar dikkatinizi çekmiştir. İstanbul'un siluetini bozan büyük bir yapının traşlanması ile ilgili açıklamalarınız hafızamızda. Yerelde ne söyler isek söyleyelim, dikkate almıyorlar. Lütfen, Sayın Cumhurbaşkanı. On yıl sonra yıkıp yeniden yapma zorunda kalmamamız için, müdahil olun.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Trabzon kentinde kayıtlı işsiz sayısı 35 bin. Kayıt olmayan ve de iş bulma umudunu kaybedenler de dikkate alındığında bu rakamın 60-70 bin civarında olduğu belirtilmektedir. AKP’nin ilimizde istihdamı artırmak amaçlı verdiği sözlerin bir bölümü hayata geçirilmemiştir. 2011’de Sürmene’de 5000 işçi istihdamı yaratılacağı sözü verilmiş, bu projeler bugüne kadar hayat bulamamıştır.

Arsin ilçemizde tasarlanan “Yatırım Adası” projesinin daha çok istihdam yaratacak projeler için bir an önce inşa edilmesine başlanılmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Turizm bu bölgenin en önemli gelir getirici sektörlerinden biridir. Tarihsel varlıklarımız yanısıra doğamız ile yakalanan bu trent ne yazık ki tarihsel dokunun ve doğanın tahribatı neticesinde düşüş göstermekte, gelecek için kaygılanmamıza neden olmaktadır. Uzungöl, Ayder bu tahribatı , son 15-20 yılda yaşamıştır. Ve de sorumluları bellidir.

Yıkıp yeniden yapma bu ülkede bir kültür halini almıştır. Yarına miras bırakmayı esas alan bir şehircilik anlayışını nasıl egemen kılacağız? Kültürel miraslar üzerine hasımane tutum ile süreç şekillendiren yöneticilere ne zaman dur denilecek?

Sayın Cumhurbaşkanı,

Bu kent halkının geçimine katkı yakaladığı en önemli tarımsal ürün, şimdilik fındık. O da önemini yitirmiş durumdadır. Her ne kadar halkımız bu konudaki siyasetinize bugüne kadar ses çıkarmamış ise de, bugünden geleceğe fındığında, mefta pozisyonunda olduğunu söyleyebiliriz. Fındığa lütfen sahip çıkın. FİSKOBİRLİK arpalık olarak kullanıldı, doğrudur. Yıkıp yeniden yapma bir strateji sizin, için. TMO’de hizmet verebilir. Ama FİSKOBİRLİK yenilenerek, yeniden aracı olsun, fındık için.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Buranın adamları söyler mi bilmem, bu kentin ve de ülkenin çok yorgunu var, sadece AKP’nin, değil. Çünkü memleket yoruldu. AKP, CHP, MHP, HDP, SP, VS, partili. Herkes yoruldu. Fetö, Pkk, Dhkpc vs. terör örgütleri ile mücadele öne alınıp, çok yordunuz, insanımızı. Devletin arşivi bu işi organize bir şekilde çözmek için yeterli donanıma sahiptir. Ne zaman rahatlayacak bu insanlar? Ne zaman kalkacak, OHAL?

Sayın Cumhurbaşkanı,

Sayın Ayhan Oğan'ın tartışma yaratan "Yeni bir devlet kuruluyor, kurucusu da Erdoğan" sözlerine "Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Kim ne derse desin hepsi hikaye" dediniz. İfadenize katılmakla beraber, AKP’nin de genel başkanı olmanız nedeni ile “ hikaye” olarak tanımladığınız bu şahsın partiniz ile ilgili irtibatının gözden geçirilmesini isteyecek misiniz?

Sayın Cumhurbaşkanı,

Bu kentin ve ülkenin sorunları özet olarak bile onlarca sayfa ile anlatılamaz. Size ulaşır mı bilmem ama bir vatandaş sorumluluğu ile gelişinizi fırsat bilip, herkesin bildiğini kuldan saklamama tabiriyle de uyumlu bir adımım olsun, istedim.

Kentime ilginizi bekliyoruz. Saygılarım ile. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler