Engelliler Haftasında Askerlik Vazifesini  Yerine Getirdiler

Engelliler Haftasında Askerlik Vazifesini  Yerine Getirdiler

Engelliler Haftasında Askerlik Vazifesini  Yerine Getirdiler

Engelliler Haftasında Askerlik Vazifesini  Yerine Getirdiler

 

Engelliler Haftası (10-16 Mayıs) dolayısıyla engelli vatandaşlar için 4. Piyade Tugay Komutanlığı 1.Kaomando Tabur Komutanlığı Şehit Üsteğmen Naci Doğan Kışlası’nda Temsili Askerlik Uygulaması, And İçme Ve Terhis töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Osman Akyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Trabzon Büyükşehir Beldiye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdür Orhan Çevik, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Valimizin eşleri Şengül Yavuz, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

Askerlik görevinin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Bu hafta Engelliller Haftası. Takdiri ilahi olarak engelli olarak tanımlansa da bizim için özel vatandaşlarımıza Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sağladığı  bu anı beraber idrak etmek için bir araya geldik. Askerlik bizim geleneğimizde Türk vatandaşı olan herbir ferdimizin yüreğinde olan bir vazifedir. Bunu yerine getirme düşüncesi ve gayesiyle Türk erkeği bu onurla yaşar. Ancak askerlik  yapmak için bazı şartlar lazımdır. Engelli vatandaşlarımızın ailelerinin  içinde olan bu ukdeyi telafi etmek için son yıllarda yapılan  en güzel faaliyettir. Bunu yerine getirmek için  Trabzon’da Tugay Komutanlığımız böyle güzel bir imkanı sağladı. Az önce tezkerelerini alan kıymetli evlatlarımız bir günlüğüne sembolik de olsa bu güzel ve kutsal üniformayı üzerlerinde taşıma imkanı buldular. Aileleri bu güzel duyguyu yaşama fırsatı oldu.  Bu fırsatı tanıyan ve oluşturan başta Tugay Komutanımıza ve personeline teşekkür ediyorum. Tezkeresini alan tüm askerlerimiz terhisiniz kutlu olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun “dedi.

Terhis töreninden sonra Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz engelli vatandaşlar ve aileleriyle sohbet etti.

engelliler-askerlik.jpgengelliler-gunu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler