Ekrem Kutlu'dan Sergiye Davet

Ekrem Kutlu'dan Sergiye Davet

Ekrem Kutlu'dan Sergiye Davet

Akçaabatlı sanatçı Ekrem KUTLU 12 -15 Mart 2020 tarihleri arasında  düzenlenecek olan 6.ART ANKARA Uluslararası Cağdaş Sanat Fuarına katılacaktır .Daha önce 2. ve 4. Art ANKARA’ya katılan sanatçı, Bu yıl VALÖR SANAT GALERİSİ ile fuara katılacaktır

Fuarda  Türkiyenin çeşitli bölgelerinden ,illeinden ve farklı ülkelerden galeriler ,müzeler,sanatla ilgili kurum ve kuruluşlar ,sanatçılar ve sanatseverler görsel bir şölenle gelenekselleşen bu organizasyonda bir araya geleceklerdir.

Bölgemiz ,ülkemiz ,komşu çevrelerin sanat ortamlarına ve piyasalarına bir ivme kazandırmanın yanısıra  sanatçıların düşsel penceresinden ,yeniden yaratılan bir dünyaya bakma şansını sağlayan ART ANKARA katılımcılar ve sanata ilgi duyanları uluslararası düzeyde bir araya getirerek yeni paylaşımlara ,başlangıçlara ve kazanımlara yönlenmesini hedeflemektedir.”

 5. ARTANKARA ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARI 14-17 Mart 2019 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf, enstalasyon ve kavramsal sanat eserlerinin yer aldığı ARTANKARA’da sanatla ilgili kurum, kuruluş ve sanat inisiyatifleri katılım gerçekleştirdi. Başta Ankara olmak üzere Tüm Türkiye’yi çağdaş sanatla bir araya getiren ARTANKARA , bu yıl Ermenistan, Bulgaristan, İspanya, İran, İsviçre, İsveç, Hollanda, Kore, Çin, Kırgızistan, İtalya, Kanada, Ukrayna, Rusya dahil 14 ülkeden galerileri, 41 ülkenin sanatçılarının eserlerini , 750 sanatçının 3.500’den fazla sanat eserini sanatseverlerle bir araya getirdi.
5. ARTANKARA boyunca yer alan 45’e aşkın söyleşi, workshop ve performans 40.000 e yakın ziyaretçi tarafından yoğun ilgiyle izlendi. ARTANKARA çağdaş sanatının en seçkin örnekleri ve diğer etkinlikleriyle dört gün boyunca Ankaralıların “buluşma noktası” oldu”   ART ANKARA

  6. ARTANKARA Uluslararası Çagdaş Sanatlar  fuarı,  ATO Congresium -söğütözü/ Ankara adresinde düzenlenecektir.

EKREM KUTLU

1974Trabzon ilinin Akçaabat ilçesinde doğdu ,1995 yılında   K.T.Ü. Fatih Eğt. Fak. Resim-iş öğretmenliğinden mezun oldu.1999  yılında  Akçaabat Belediyesi kültür araştırma kurulu üyeliğine seçildi.2007  Kültür ve Turizm bakanlığı ile Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “GARLAR RESİMLENİYOR” projesine Samsun-Kavak tren garını resmederek katıldı. 2010 yılına kadar Üniversitelerin resim bölümlerine 650 öğrenci kazandırdı .2012-2013 -2017-2018-2019 yıllarında, Akçaabat Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştaylarının düzenlenmesinde görev aldı .  2015-2016-2017-Beylikdüzü Belediyesi 1 .3.ve5.uluslararası Resim Çalıştaylarının düzenlenmesinde görev almıştır .2018-1.2 ve 3..ART TRABZON- ulusal resim çalıştayının düzenlenmesinde görev almıştır. 2018-T.C.Batum Başkonsolosluğu ,Akçaabat Belediyesi ve Batum Belediyesinin  öncülüğünde ; Batum ve Akçaabatta  düzenlenen’’ Trabzonlu -Batumlu  Ressamlar karma resim sergisi’’ nin küratörüdür. 2018 -Paris Trabzonlular Derneği öncülüğünde,Epinaysur Seine Belediyesi ,T.C.Dışişleri Bakanlığı nın katkılarıyla  düzenlenen'' Trabzonlu sanatçıların Epinay Belediyesi ve T.c.Paris Büyükelçiliğnde ki resim sergilerinin''  düzenlenmesinde görev almıştır .19 farklı ülkeden sanatçıların katılımıyla oluşan Synergy art Group'un, İstanbul,Paris,Akçaabat,Bursa sergilerinin küratörüdür. 

Paris UNESCO Resmi konutunda,T.C PARİS Büyükelçiliğinde ,T.C.Paris Başkonsolosluğunda ,Paris Epinay Sur-Seine Belediyesinde ,Paris Trabzonlular Derneğinde, T.C.Batum Başkonsolosluğunda, Ajara Meclis başkanlığında , TBMM de ,T.C.YARGITAY Başkanlığında ,T.C.Bakanlıklarda, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde ,Kayseri Valiliğinde, Çorum Sanat Müzesinde, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde ,Beylikdüzü Belediyesinde, Çorlu Belediyesinde, Akçaabat Belediyesinde, Akçaabat kaymakamlığında ,pek çok kamu kurumu  ve özel koleksiyonlarda resimleri sergilenmektedir.

Paris,Dortmund,Batum,İstanbul,GaziAntep,Çorlu ,İzmir,Trabzon veAnkarada 22 Kişisel Resim Sergisi açmış,250 karma sergiye katılmıştır.

Monastır-Tunus,Torun-Polonya,Sapanca,Datça,Kuşadası,Bilkent,Akçaabat ve Trabzonda 20 Uluslararası Resim çalıştayına katıldı,

Artist 26.27.ve28.Tüyap İstanbul sanat fuarı ile 2.ve 4.ArtAnkara Sanat Fuarına katılmıştır.Resim  çalışmalarını Akçaabat’taki atölyesinde yapmaktadır.Evli ,Yağmur Ceyda ve Taylan Deniz  isminde iki çocuk babasıdır.

ssss.jpgss2-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler