Ekim'in 200 Günü

Ekim'in 200 Günü

Belediye Başkanı Ekim ile Akçaabat’ın iki yüz gününü konuştuk

Belediye Başkanı Ekim ile Akçaabat’ın iki yüz gününü konuştuk

 

Akçaabat’ı Turizme Hazırlıyor

 

Başkan Ekim, kendi imkânlarıyla bir turizm ilçesi oluşturmaya çalışıyor.

Çöp sorununu halletmiş, otopark sorununu yönetilebilir hale getirmiş, sahili ve yaylalarında yaşam alanları oluşturmuş bir Akçaabat… Ancak buna ilçenin bütçesi yetmiyor. Başkan Ekim, bunun için Ankara’nın şartlarını zorluyor. Hiçbir şey net konuşmuyor. ‘Ben ancak gerçeklerle konuşurum. Her şey benim elimde olursa konuşurum’ diyor.

 

Başkan Ekim’le iki yüz günü konuştuk.

 

 

Akçaabat’ın bugün genel anlamda sıkıntıları nelerdir? Büyük ve ya küçük sıkıntılar diye ayırabilir miyiz?

Büyük sıkıntı, küçük sıkıntı diye ayırmak doğru olmaz. Belediyelerde bütün sıkıntıların hepsi bizim için aynı derecede çözülmesi gereken konulardır. Ama tatbikî de vatandaşın söyledikleri de önemli. Vatandaş gerek otopark olsun, gerekse çöp meselesi noktasında olsun sorunlar olduğunu söylüyor. Bazılarına göre bu çöp sorunu vatandaştan kaynaklı, bazılarına göre de belediyeden kaynaklı. Ama bizim, bunu kimden olduğuna bakmadan çözmemiz gerekir. Vatandaşsa vatandaşa eğitim, belediyeyse belediye kendi çözümlerini, toplama yöntemlerini geliştirmeli. Önemli olan bu. Otoparkla ilgili ise yeni otopark alanları oluşturmak ne kadar elzemse, vatandaşın da o otoparklara girmesi için onları teşvik edici önlemler almak o kadar önemli. Akçaabat’ın içerisindeki en büyük sıkıntı sorusuna cevap olarak da en önemli sorun değil de bizim için bütün sorunların hepsi önemli diyoruz. Bir sıraya koyup, hızlı bir şekilde bu sorunları çözmek daha doğru. Şu anda çöple ilgili çalışmalarımız başladı. Konteynerları yer altına koyuyoruz. Otoparkla ilgili de bir proje çalışmamız var. Belki başlayacağız ona. Önümüzdeki sene başında ihale edeceğiz. Büyükşehir belediyesinde aslında otoparkların kontrolü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu işi yöneteceği için belediyenin 2020 stratejik planında bizim burada bir otopark yapması, planın içerisine işlenmiş. İnşallah 2020’de Akçaabat’a bir otopark yapılacak.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha çok kent meydanlarında yapılır. Ancak Akçaabat’ta yol üzerinde yapıldı. Akçaabat’a kutlama törenlerinin de içinde yapılacağı bir alan kazandırmayı düşünüyor musunuz?

 

Kutlama törenleri bütün her yerde aslında yol üzerinde yapılıyor. Tören geçitlerini uzun bir yerde ya stadyumun içerisinde yapacaksınız ya da bir ana bulvarın üzerinde yapmak zorundasınız. Burada da bizim ana bulvarımız belediyenin önündeki geniş yol. Valiliğin önünde de yine valiliğin önündeki yol kullanılıyor. Sonuçta, geçidi yapabilmen için burada bir kortej yürüyecek ve boylu boyunca bir selamlama olacak da o sebepten dolayı ona uygun bir yerimiz yok. Sahil deki projenin içerisinde bir revizyona gidiyoruz. Orada bir alan yapıyoruz. Kutlamanın olabileceği bir alan belki orada olabilir. Kutlamaların yapılacağı yerler, örneğin festivalin yapıldığı yer şu anda bize küçük geliyor. Ona daha büyük bir alan, belki o alanda olabilir. Belki daha yakında karşı da sahilde de olabilir. Yeni projelerle bu gibi yerler oluşturmaya çalışıyoruz.

 

Seçim zamanında vaat ettiğiniz projeler ne aşamada?

Bizim vaat ettiğimiz projeler vizyon projelerdir. Akçaabat’ın çehresini değiştirecek, ses getirici büyük projelerdir. Projelerin bazılarına başlandı. Bitme aşamasına gelen Millet bahçesi var. %70 bitme aşamasına geldi. Diğer vaat edilen projelerin de bazıları kurumlardan kaynaklı gecikiyor. Onları çözmeye çalışıyoruz. Merkez ilköğretimin yerinin tahsisini almaya çalışıyoruz. Orasını müze yapacağız demiştik. Spor tesisleri söylemiştik. Spor Bakanlığında biz planlamamızı bitirdik. Bakanlıktan yatırıma almaları gerekiyor. Onları bekliyoruz. Sahil yürüyüş yolunu biliyorsunuzdur zaten. Burada projemizi belli bir aşamaya getirdik, bitirdik. Animasyonu bile bitmiş ancak paylaşamıyoruz şu anda. Çünkü, biraz revizyon var. Bir de Büyükşehir belediyesiyle ortak yürütüyoruz yürüyüş yolu işini. Büyükşehir belediyemiz diyor ki, ‘biz projemizi geliştirelim sizin projenizi de harmanlayalım o harmanlama sonucunda bir proje çıksın ortaya.’ Bende dedim,‘olur, sıkıntı yok’. Çünkü, onlar Ortahisar tarafından Akyazı stadına kadar gelecekler, bizde buradan Akyazı stadına kadar gideceğiz. Böyle bir proje yönetiyoruz. Orada fonksiyonlar, aktivite alanları tekrarlanmasın istiyoruz. Böyle bir çalışma var. Hem bu taraftan hem de o taraftan devam ediyor proje.

 

Sahilde halen yürütülen sondaj çalışmasında vatandaş ikna olmadı. Bunu nasıl değerlendirebilirsiniz?

Sondaj çalışmasını bizim belediye yapıyor. İkna olmamalarını bilmiyorum ama bizim kendi yapmış olduğumuz kıyı düzenlemeleriyle ilgilidir o sondaj çalışmaları. Başka bir firmanın girdiğini ben bilmiyorum. Bizim ihale ettiğimiz sondaj işleri onlar. Darıca Mahallesinde yapıldı, Söğütlü ve Yaylacık mahallelerinin açığında da yapıldı. O aralarda, kıyılar da bir düzensizlik var. Geçmişte hafriyatlar dökülmüş. Onların bir düzene girmesi gerekiyordu. Bu  çalışmalar o yönde yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da yürütmesi gereken projelerin altlıkları onlar. Biz onlara istinaden o sondaj çalışmalarını yapıyoruz. Büyükşehir belediyesiyle beraber orada yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kafeteryalar, yaşam alanları, insanların eğlenebileceği alanlar, organizasyonlar daha arkada ticarete dönük bir planlama yaptık. Bu planlamanın da altlığını projeyle dolduruyoruz şu anda. Yürüyen işimiz bu. Diğer kurumlar bizi ilgilendirmez. Biz Akçaabat belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu işi yürütüyoruz.

 

Teleferik projesi ne aşamada?

Tam belli olmamakla beraber bir yatırımcı var. Zaten yatırımcıyı bulduğumuzda yapacaktık onu. Olabilir de olmayabilir de. Kesinleşmemiş. Netlik kazanması yatırımcının durumuyla alakalı. Biz onu yapma hedefindeyiz zaten. Kısa vadede belki bu dönem içerisinde başarabilir miyiz bilmiyorum ama maliyetleri neredeyse bizim yıllık bütçemiz kadar bir maliyet oluşturuyor. Ve bunun da bir şekilde finanse edilmesi gerekiyor. Finansmanını bulduktan sonra belki bizde yapabiliriz onu.

 

Akçaabat mezbahası ile ilgili gelişme olacak mı?

 Akçaabat mezbahası ile ilgili çalışma bitti. İhale edecekler onu. Düzköy yolunun 7. km üzerinde kurulacak. Biz projelerini tamamen bitirmiştik. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığından finansmanının çıktığıyla ilgili bir haber geldi bize. Aksar mı aksamaz mı net mi değil mi bilemiyoruz. Ben, benim belediyemizin yapacağı işlerle alakalı kesin bir şey konuşurum, şu tarihte şu şekilde olacak diye. Ancak başka bir kurum için bunu söyleyemem. Başka bir kurumun biz altlığını hazırladık şu an da önlerinde. Cumhurbaşkanlığının bütçe ve strateji başkanlığına gönderildi. Kombinanın finansmanının onaylandığını söylediler bize. Bir aksilik olmasa 1 -2 aya başlarlar diye düşünüyorum.

 

Akçaabat size göre neyle nasıl kalkınabilir?

Turizmle.

 

Turizm için çalışmalarınız nelerdir?

Tarihi Ortamahallenin gelişmesi için orada restorasyon projelerimiz devam ediyor. Orta mahallenin içerisinde ki tarihi kiliseyi de unutmamak lazım. Orasının da restorasyonu bitmek üzere, yeni sezona yetişir diye düşünüyoruz. Sanat galerisi ya müze olarak tekrar açmayı düşünüyoruz. Sahildeki düzenlemelerle beraber turistin yaşama alanlarını daha fazla ve daha etkin hale getirmeye çalışıyoruz. Yukarı doğru gittikçe Hıdırnebi bölgesinde bir planlama sürecimiz var. O belli bir aşamaya geldi. Bakan beye takdim ettim hususu. Karadeniz bölgesinde yayla turizmine dönük bir örnek proje yapacaklar. Bizim projeyi de verdik onlara, takdir ederlerse bizim projeyi de uygulayabilirler. Biz Hıdırnebi’yi istediğimiz şekle getirebilirsek şu an da ki turizmimiz iki katına çıkar. Kayabaşında bir mesire alanımız var. Orada yine konaklamaya dönük bir proje çalışmamız var. Sırt bölgesinde şelalenin olduğu kısımda bir proje çalışıyoruz. Aşağıya doğru indiğimizde Ayene tepesi var. Mimari alanlarını bitirdik. Onlar için taleplerde bulunuldu. Tarım Bakanlığından oraların kiralanmasıyla ilgili yazılar yazıldı. Sera gölü etrafındaki gelişme alanının, yürüyüş yollarının bitirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Biz buradan sahili Akyazı’ya bağladığımızda Trabzon için de Akçaabat turizm açısından çekim alanı olur.

 

Orta mahallenin yol sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Oradaki tarihi dokuya dokunmadan, zarar vermeden yol yapmamız gerekiyor Orta mahalleye. 2 tane imar yolu var şu anda gündemimizde. Açmaya çalışıyoruz onları. Vatandaşlardan da bu konuda yardım istiyoruz. Muvafakat ettiğinde biz oradan geçebiliyoruz. Muvafakat etmediğinde uygulama yapmamız gerekiyor ve ya kamulaştırma yapmamız gerekiyor. Kamulaştırma maliyetleri de yüksek olduğu için şu an da biz oradan günümüz şartlarında kamulaştırma yapıp geçmemiz mümkün değil. Vatandaş muvafakat ettiğinde yolu açmada hiçbir sıkıntı olmayacak. Biz makinemizle hem duvarımızı yapacağız mahalleyi Çolaklı Mahallesi tarafına doğru açacağız. Yol sorununu bir o şekilde çözeceğiz, bir de Karayollarıyla Pulathane Bulvarının bir keşfini yaptık. Orada bir değerlendirme toplantısı yaptık. Haftaya üst yapıya başlayacaklar. Üst yapıya başlayıp bu bölgedeki asfaltları önümüzdeki sezona yetiştirecekler. Bazı yerlerde kamulaştırma problemleri var. Bu problemler hızla çözüldüğünde yolda bir engel kalmıyor ve Yeni mahalleye kadar gidebiliyoruz. Oradan öteye de Kavaklı Mahallesinin arkasından o yolu Darıca mahallesine kadar uzatıp Darıca’da ki kavşağa insin istiyoruz. Karayolları buna tamam dedi, onunla ilgili planlama çalışmalarımızda bitiyor ve şehir de bu şekilde genişleyecek.

 

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bugüne kadar ben hep gerçeklerle konuştum. Siyasetimi de gerçek yapmaya çalıştım. Bundan sonra da gerçek olacak bu işler. Olmayan bir şeyi de söylemek istemiyorum. Yapamayacağım bir şeyi yuvarlayarak söylerim her zaman. Çünkü benim kendimin yapamayacağı bir iş, benimle alakalı değilse benim kurumumla alakalı değilse emin bir kaynak olmadığı sürece her zaman yuvarlayarak konuşurum. Karayollarında olduğu gibi..

Nesrin Bayram/Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Röportaj