Ekim'den Özel Açıklamalar

Ekim'den Özel Açıklamalar

Ekim'den Özel Açıklamalar

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde AK Parti ve MHP’nin ortak belediye başkan adayı olan Osman Nuri Ekim, projeleriyle geliyor. 1980 doğumlu olan Ekim, AK Parti’nin Trabzon’daki en genç adayı. Çevre mühendisi olan Ekim, 2014 yılında belediye meclis üyesi seçildi, 2018 yılında da Akçaabat Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Belediyecilik konusunda tecrübe sahibi olduklarını belirten Ekim, “Her konuda kendimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SAMİMİYET VE GAYRETLE

 

Seçim çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdürdüklerini ifade eden Ekim, “Esnaf ziyaretlerimizi ve kanaat önderlerimizle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Mahalle ziyaretlerimize devam ediyoruz. Kendimizi anlatmaya gayret ediyoruz. Akçaabatımıza gönül belediyeciliği noktasında tevazuyu, samimiyeti, gayreti ön plana çıkararak belediyecilik yapacağız. Bize güvensinler. Her şey çok güzel olaca” diye konuştu.

 

 

 

OTOPARK...

 

Başkan Adayı Ekim, “Akçaabat’ta otopark problemimiz var. Şu an 4 kapalı otoparkımız var. Cadde üzerinde anlık ihtiyaçları karşılamak için cep otoparkları oluşturduk. Fakat orada yanlış bir uygulama var. Vatandaş gelip aracını bırakıyor saatlerce orada kalıyor. Onları düzenlememiz gerek öncelikle. Daha sonra Büyükşehir belediyemizle yapacağımız 2 adet katlı otopark projemiz var” dedi.

 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ OLACAK

 

Çöple ilgili sorunlara müdahale edeceklerini belirten Ekim, “Hem vatandaş kaynaklı hem belediye kaynaklı yaşanan problemlerimiz var. Bu sorunu mesleğim de olmasından dolayı gayet iyi biliyorum. Bu soruna müdahale ederek kısa süre içerisinde çözeceğiz. Küçük sanayi sitesi planlamamız arasında. Kuracağımız küçük sanayi sitesinde oto galericilere de yer göstereceğiz. Şehir içinde kaldırımları işgal ediyorlar, problem yaşıyoruz. Bunların da önüne geçmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

ORTA MAHALLE’DE DÖNÜŞÜM YAPILACAK

Projeleri hakkında bilgiler veren Ekim konuşmasını şöyle sürdürdü: 2 noktada kentsel dönüşümlerimiz olacak. Birisi Orta Mahalle’nin ön görümünde bir diğeri de Dürbünar Ortaokulu’nun arkasında kalan kısımda. Şehri arkaya doğru açabilmek için yapacağımız dönüşümler bunlar. Sahilden baktığımızda Orta Mahalle görünecek. Bu dönem TOKİ marifetiyle belki özel sektörle bunları yapmak planlarımız arasında. Orta Mahalle’de ayrıca turizme dönük sokak sağlıklaştırma projelerimiz var.

akcaabat-osman-nuri-001.jpg

 

ÇEVRECİ VE SOSYAL BELEDİYE

Çevreye duyarlı belediyecilik yapacağız. Sosyal belediyeciliği ön plana çıkacağız. Teknolojiyi, bilişimi seven biriyim. Teknolojiyi belediyeciliğe getirerek elektronik ortamlar kuracağız. Sosyal belediyecilik anlamında üniversiteye hazırlanan gençlere derslikler açacağız. Engellilere hem araç hem sağlık noktasında destek olacağız.

ÜNİVERSİTEYE BÜYÜK YERLEŞKE

Trabzon Üniversitesi Akçaabat için büyük bir kazanım. Akçaabat’ta kendine has bütçesi olan bir üniversite var artık. İnşallah biz belediye olarak planlamasında yer alacağız. Trabzon Üniversitesi’nin büyük bir yerleşkesi olacak. Yeri noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz yerleşkeyi batıya kaydırarak öğrencilerin şehirden daha fazla yararlanması.

MİLLET BAHÇESİ İHALEDE

Yıkılan Fatih Stadı’nın yerinde yapılacak Millet Bahçesi 28 Mart’ta ihale oluyor. Adliye binamız bu sene bitecek. Söğütlü’de yapılacak SGK ilçe binamız olacak. 2021 okullar arası atletizm olimpiyatları Akçaabat’ta yapılacak. Bu döneme kadar Spor Bakanlığı’yla birlikte yüzme havuzu ve 3 bin kişilik kapalı spor salonu ve gençlik merkezi Akçaabat’a kazandırmak istiyoruz.

PLAJLARA ÖZEL ÖNLEM

Yaz boyunca plajlara çok önem vereceğim. Plajların temizliğine özel önem göstereceğiz. Plaj temizliği için özel araçlar kiralayarak yaz öncesi hazırlıklarımızı yapacağız. Plajların arkasından yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yapma projelerimiz var. Bunun örneği Samsun Atakum’da da var. Denizden turizm için daha fazla yararlanmamız gerek.

 

AKÇAABAT FUTBOL ŞEHRİ

Hedeflerimiz arasında bir spor vadisi projesi var. Bunun içinde futbol sahası da yer alacak. Kamulaştırma problemimiz var orada. Bu dönem inşallah yetiştireceğiz. Yer bulabilirsek Sebatspor’a 10 bin kişilik bir stadyum düşünüyoruz. Akçaabat bir futbol şehri. Dolayısıyla bir stada sahip olması bizim için önemli.

 TURİZM İÇİN BÜYÜK PROJELER

Sahil kesiminde düzenlemelerimiz olacak. Turizme dönük yatırımlar yapacağız. Teleferik de önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Ayene Tepesi’nde turizme dönük yatırımlar planlıyoruz. Sera Gölü çevresinde yürüyüş yolları ve aydınlatma projemiz var. Gölün aşağı kısmında günübirlik tesislerle destekleyeceğimiz bir Sera Vadisi projemiz mevcut. Kültür merkezi projemiz var. Bu projelerimizi bu dönemde yapmak istiyoruz.

 

MEZBAHANE YAPILACAK

Büyükşehir belediyemizle planlamasını yürüttüğümüz mezbahanemiz var. Şu anda küçük sanayi sitesi olarak planladığımız yerin ortasında kalıyor. Tarım Bakanlığı’yla birlikte Trabzon geneline hitap edecek bir mezbahane yapacağız Akçaabat’ta. Kaymakamlığın restorasyonu, kütüphanenin yenilenmesi, her mahalleye dokunmak adına çocuk parkları hedeflerimiz arasında yer alıyor.

İMARDA ADALET

İmar planlarıyla ilgili artık parsel bazlı imar planlarımız yok. Yerine göre yatay yerine göre yüksek mimari olacak. Ama bu tamamen plana göre olacak. Önemli olan buradaki potansiyeli eşit dağıtabilmek. Vatandaşa eşit davranabilmektir. Bizim hedefimiz bu. Birilerini değil de toplumu öne çıkaracağız.

Kaynak:Karadeniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler