Ekim Teknofestcileri Ağırladı

Ekim Teknofestcileri Ağırladı

BAŞKAN EKİM TEKNOFESTCİLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN EKİM TEKNOFESTCİLERİ AĞIRLADI

Bu yıl Gaziantep’te 3.’sü düzenlenen Teknofest yarışmasında 2. olan Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen programın bir araya geldiler.   

Düzenlenen Programa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Avniye Çelebi ve Takım kaptanı Nihan Balcı’nın ailesi katıldı.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Teknofest  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinden katılan Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nihan Balcı, Sena Dilber, Feyza Baltürk, İrem Soytürk, Şeyma Nur Day, Beyza Kadı Ve Betül Dural’ın kurduğu Tekno-Entalpi takımı Türkiye 2. oldu ve bu alanda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yerli üretimi amaçladıkları araçlarında amaçlarına ulaşmanın yanı sıra kullanımı da kolay bir araç tasarladılar. Görüntü aktarımı ile manuel kontrolü sağlanan araç tamamen kullanıcı kontrolü üzerine kurulu. Arama-kurtarma ve keşif için kullanılacak olan PUS S2A, detaylı testlerinin ardından derin sularda araştırmalara çıkacak.

Başkan Ekim, konuşmasında “Yeter ki hayal edin teknolojinin giderek çeşitlenen devasa bir dünya olduğunu anlatarak, “Bu dünyada herkese yer var. Yeter ki hayal edin. Hayalinizi gerçekleştirmek için harekete geçin, çok çalışın ve azminizi asla kaybetmeyin. Teknolojinin yerli ve milli imkânlarla geliştirilmesinin şart olduğuna da değinen Ekim, “Sizler hayallerinizde ısrarcı olursanız, geleceğin teknolojilerinin Türk Malı damgası ile tasarlanıp üretileceğine inanıyorum” dedi.

akcaabat-teknofest-001.jpgteknofest-yarismacilari-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler