Ekim Meclisi Bilgilendirdi

Ekim Meclisi Bilgilendirdi

Akçaabat Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarına başladı.

Akçaabat Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarına başladı.

Akçaabat Belediye Meclisi pandemi dolayısıyla 3 aylık aradan sonra il kez toplandı. Hamam Çimeni Çarşısı Kültür Müdürlüğü Salonu’nda Başkan Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleşen toplantıda, meclis üyeleri ve katılımcılar sosyal mesafeye uyarak maske kullandı.

Ekim Meclisi Bilgilendirdi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim meclis toplantısı öncesinde Ankara'da yapmış olduğu bir dizi ziyaret hakkında meclise bilgi verdi. Başkan Osman Nuri Ekim, Ankara'da üst düzey yöneticilerin de katıldığı Ulaştırma Bakanlığı'nda bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek “çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Akçaabat Pulathane Bulvarı mahkemelerin uzaması nedeniyle bir gecikme yaşanıyor. Bu sorunlar halledildiğinde yolun bir an önce bitirilmesinin yanı sıra Akçaabat ı Güney'den geçecek yeni bir yol inşa edilmesi üzerine fikir birliğine vardık.  Ayrıca Pulathane Bulvarı'nın Darıca'ya kadar uzaması kararı verildi ve bunu imar planına işlemesi yönünde görüş birliğine varıldı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekim “Akçaabat'ta yapılacak olan kültür merkezine bakanımız daha önce desteklerini açıklamıştı. Bu proje pandemi nedeniyle biraz gecikmişti. Şimdi Önümüzdeki ay Kültür Merkezini ihale ederek yapacağız” dedi

Akçaabat içinde birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “birçok alanda proje üretiyoruz daha önce yapmış olduğumuz ihalede şehrin belli bölgelerine çöp konteynırları koyarak bunları geri altına almıştık. Şimdi 50 adet daha çöp konteynerı ihalesi yapıyoruz ve bu bölgelerdeki çöpleri de yer altına almış olacağız.  Ayrıca Söğütlü ve yıldızlı ya hitap eden Pazaryeri tamamlandı Bu bölgedeki pazarcılarımızın daha konforlu satış yapmalarını sağlayacak Vatandaşlarımızın da güzel ortamda alışveriş imkanı sunacak bir pazar yeri yaptık kısa sürede burayı da faaliyete geçireceğiz” dedi

Akçaabat sahilde yapılması planlanan yürüyüş ve diğer sosyal alanlarla ilgili de bilgi veren başkan Ekim “projeyi daha da büyük düşünerek Kavaklı Rahman Camii önünden başlatacağız ve Akyazı Stadı devam edecek bu projeyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Bittiğinde Akçaabat çok güzel bir yürüyüş ve sosyal donatı alanına sahip olmuş olacak. Ayrıca Büyükşehir belediyemizle otopark projesi üzerinde çalışıyoruz kısa süre içerisinde ihale edilmesini bekliyoruz” dedi.

Bir soru üzerine açıklama yapan Osman Nuri Ekim Akçaabat Tekel binası ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını sürecin devam ettiğini ancak pandemi Dolayısıyla şirketin bir 3 aylık süre uzatım olabilme ihtimalinin olduğunu fakat firma ile yapılan anlaşma şartlarının aynen devam ettiğini söyledi şartların yerine getirilmemesi durumunda binanın belediye kalacağına ve farklı şekilde yeniden değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Sokak Sağlıklaştırması Projesi Meclise Tanıtıldı.

Mecliste yapılan sunumda Akçaabat istiklal Caddesi ve Lise Caddelerinde yapılması planlanan cephe sağlıklaştıması ile ilgili meclise sunum yapıldı. Mimar Osman Kaan Üçüncü tarafından yapılan sunumda, cephelerde Akçaabat’ı andıran renklerin ön planda tutulduğunu dile getirdi.

akcaabat-belediye-meclisi-013.jpgakcaabat-belediye-meclisi.1jpg.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler