Ülkü Ocağı'ndan anlamlı yardım

Ülkü Ocağı'ndan anlamlı yardım

Akçaabat Ülkü Ocağı'ndan eğitime destek

Akçaabat Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan Akçaabat İlçesi’nin bir köyündeki okula örnek yardım gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Çiçeklidüz Köyü’nde yer alan ve 2 yıl önce atıl haldeyken tadilatla eğitim hayatına başlayan Çiçeklidüz İlkokulu öğrencilerine kırtasiye paketi dağıtımı gerçekleştiren Akçaabat Ülkü Ocağı, öğrencilere kendilerinin yer aldığı çerçeveli fotoğraf hediye etti. 

Toplam 61 öğrencinin ve 4 sınıfın bulunduğu okulda öğrencilerle birlikte bir de pasta kesen Akçaabat Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gedikli ve ocak yöneticileri bu faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti. Öğrenciler hediye paketlerini tek tek ocak yöneticilerinin elinden alan miniklerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Minik öğrenciler daha sonra kesilen pastayla birlikte meyve suyunun tadına baktı.

1-001.jpg

Akçaabat Ülkü Ocağı’nın eğitim faaliyetleri kapsamında bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Ocak Başkanı Fatih Gedikli, “Eğitimin psikolojideki anlamı yaşantı süreci, bireylerde istendik davranış değişikliği yaratma sürecidir. İstendik davranış değişikliği yaratma sürecinde bizim de ocak olarak gençlere katkımız olmasını istedik. Burada eğitim süreçlerine bir nebze katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize” dedi.

İnsana yatırımın en önemli yatırım olduğunu dinin emrettiğini ifade eden Gedikli, “Biz gençlere anasınıfından başlayarak bu anlamda yardım etmeye geldik. İnşallah ilerleyen süreçte önce kendilerine, sonra ailelerine, sonra vatana ve millete hayırlı birer genç olarak yetişirler. Ülkenin farklı farklı kademelerinde görev alıp, ülke kalkınmasında etkili olurlar” diye konuştu.

dsc_0193-copy.jpg

3-001.jpg

Bu organizenin Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi 2010-2011 öğretim yılında başlatılan Oğuz Ata okulları ve eğitim konakları projesinin bir devamı niteliği taşıdığını açıklamasına ekleyen Gedikli sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje kapsamında her Ülkü Ocağı kendisine ihtiyaçlı pilot bir okul seçiyor ve yardım yapıyor.  Geçen yıl Çamlıca İlkokulu’nda katkı yapmıştık. Bugün de burada okul müdürü Kadem Kaba aracılığıyla katkı yaptık” şeklinde konuştu. 

Etkinliğe Belemir Pastahanesi Sahibi Necmi Tiryaki, Stüdyo T Sahibi Ömer Tiryaki, Mollaosmanoğlu İletişim adına Lokman Mollaosmanoğlu, Pulathane Kömür adına Hayrullah Ertem, Remzi Tatil Köyü Müdürü Ahmet Şentürk maddi-manevi desteklerini esirgemedi.

4-001.jpg

5-001.jpg

6-001.jpg

7.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Eğitim