Motivasyon Konferansı

Motivasyon Konferansı

Akçaabat Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında seminerler, konferanslar ve şenlikler düzenlemeye yediden yetmişe herkesi sanatla buluşturmaya hız kesmeden devam ediyor.

 

Akçaabat Belediyesi organizesinde kültür sanat etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik olarak ‘Gençlik Motivasyon ve Farkındalık’ konulu konferans düzenlendi.

Erol Günaydın Sanat merkezinde düzenlenen konferansın konuşmacı konuğu; resim, kaligrafi, tiyatro, müzik ve şiir çalışmalarıyla alışılmışın dışında bir profili olan, Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ahmet Sula oldu.

Ahmet Sula’nın konuşmacı olduğu ‘Gençlik Motivasyon ve Farkındalık’ konulu konferansa Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘EN KUDRETLİ İLİM KİŞİNİN KENDİNİ BİLMESİDİR’

Enerjisi, donanımı, bilgi birikimi, tecrübesi, samimiyet, alçakgönüllülüğü, doğru ve akışkan dili ile konferans katılanların ilgisini, cezbeden Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ahmet Sula, gençlere ders olabilecek nitelikteki yaşam deneyimlerini örneklendirerek anlattı. Yaşamda asıl meselenin kişinin kendini bilmesi olduğunu ve bunun en kudretli ilim sayıldığını özellikle vurgulayan Ahmet Sula, şunları kaydetti; “Hayatımızda; itibar, güç, makam, mevki, statü, maddiyat, aile, dost, arkadaş ya da düşman her şey gelip geçicidir. Her canlı bir gün ölüm denen kavramla buluşacaktır. Kesin ve kaçınılmayacak olan şey budur. Bu gerçeğin farkında ve bilincinde olarak modern dünya nimetleri olduğu söylenen popülaritenin, sanal-siber alemin ya da sosyal medyanın bizlere dayattığı insancıkları kahraman zannetmemeliyiz; örnek almamalıyız; bu insancıkların peşinde koşmamalıyız. Bizler, itibarımızı, saygınlığımızı ve en önemlisi insanlığımızı sağlam bir kişilikle donanımlı bir kimlikle, hayattaki tecrübelerimizle elde ettiğimiz kazanımlarımızla elde ederiz.  Kişinin hayattaki en ciddi rakibi yine kişinin kendisidir. Çünkü insan kendisiyle yarıştıkça gelişir. Bizler, gençlerimiz, tüm milletimiz; inancımızdan, milli ve manevi değerlerimizden, kültürümüzden ve dik duruşumuzdan taviz vermeden doğrunun peşinde koşacağız. Bilmek, bilgili olmak herkesin yapabileceğidir. Biz, Türk Milleti, farkında olup fark ettiren olacağız. Bilgiyi akıl ve kalite ile işleyip sanatkar olacağız; işimizi de aşkla, tutkuyla yapacağız. Genlerimiz, geleceğimizdir; geleceğimizi inşa edecek olanlarımızdır. Bu hayat yolculuğunda dik durmak için eğilmeden ezmeden yaşamak için kendimizi bilmemiz; iç yolculuğumuzu yapmamız gerekir. Kendimize ‘Sen Kimsin?’ sorusunu sorup cevabını aramamız ve bulmamız gerekir. Kişiyi, kalbine dokunursan fethedersin. Birilerinin kalbine dokunabilmeliyiz. Bizim meselemiz bilmek değildir; bizim meselemiz fark etmek ve fark ettirmektir. Tüm bunları, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, kültürümüzü koruyarak, dini değerlerimizi hatırlayıp hatırlatarak yapmak işin en makbul kısmıdır.  Her insan değerlidir; ancak gençler daha değerlidir. Hiçbir insan üstün değildir. Üstünlük akıl ve kalptedir.”

Sanatçı kimliğiyle dünya çapında tanınan Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ahmet Sula, konferans boyunca bitmeyen enerjisiyle kendine hayran bıraktı. Zaman zaman şiirler okuyan zaman zaman ise Usta Sanatçı Neşet Ertaş’tan eserler seslendiren Ahmet Sula, gençler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Konuşmaların yanı sıra ‘Gençlik Motivasyon ve Farkındalık’ konferansının konusuna uygun olarak sinevizyon gösterimi de yapıldı.Konferansın son bölümünde Ahmet Sula, öğrencilerin sorduğu soruları yanıtladı.

İNSANLARDA FARKINDALIK YARATMAK İCRA EDİLEN SANATLARIN EN DEĞERLİLERİNDENDİR

Konferans sonunda Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ahmet Sula’ya Akçaabat Belediye Başkan vekili Cevdet Bayraktar plaket takdim etti. Plaket takdiminde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkan vekili Cevdet Bayraktar, “Konferans boyunca bizlerle bilgilerini, hayat tecrübesini paylaşan; gençlerde ve hepimizde farkındalık yaratan, fark etmemizi sağlayan, olaylara bakış açımızı değiştiren çok kıymetli Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ahmet Sula’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca kendisini samimiyeti, insana ve ülkeye adanmışlığı için tebrik ediyorum. Ülkemiz tarihten beri zor süreçlerden geçmiş, vatan millet aşkıyla, kalplerdeki imanla, dik duruşla, birlik ve beraberlikle bu zorlukların üstesinden gelmiştir. Hem ülkemize dair hem insanımıza dair hem gençlerimize dair söylenebilecek her şeyi kıymetli Ahmet Sula anlattı. Onun söylediklerine küçük bir ek yaparak gençlerimizden naçizane bir istirhamım olacak. Değerli gençler, bu kadim ülke her birinize yeteneklerinize göre bir görev verecek ve sizler de bu görevlerinizi layıkıyla yapacaksınız. Bizim sizlerden isteğimiz gelecekte bu ülkeye hizmet ederken bu cennet vatana sahip çıkarken bir elinize ayı bir elinize güneşi de koysalar sakın ola ki bu cennet vatanımızı hiçbir şeye değişmeyin; hiçbir şeyle kıyaslamayın.”dedi.

Akçaabat Belediyesi Başkan vekili Cevdet Bayraktar, konuşmasını konferansı düzenleyenlere, emeği geçenlere, konferansa katılanlara ve Ahmet Sula’ya teşekkür ederek sonlandırdı.

9-3.jpg

8-5.jpg

2-15.jpg

1-15.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim