Midyat'tan Akçaabat'a

Midyat'tan Akçaabat'a

Mardin'in Midyat ilçesinden 40 ilköğretim okulu öğrencisi “Denizi Görmek İstiyorum” projesi kapsamında Akçaabat’a geldi.

 

 

 

Haber ve Fotograflar:Derviş Altuntaş

 

Mardin’den  40 ilköğretim okulu öğrencisi “Denizi Görmek İstiyorum” projesi kapsamında Trabzon’a geldi.

 

T.C Başbakanlık  Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında “Denizi Görmek İstiyorum” projesi ile Mardin Midyat Vali Nehrozoğlu ilköğretim Okulu’ndan 40 öğrenci Trabzon’a gelerek tarihi ve turistik yerleri gezme fırsatı buldu. İlk kez denizi gören öğrenciler, denizin yanı sıra Karadeniz’in yeşil örtüsüne hayran kaldıklarını ifade ettiler.

 

Mardin Midyat Vali Nehrozoğlu ilköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Örenç, SODES kapsamında böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek “Bu projeyi hazırlamaktaki amacımız, derslerinde çalışkan, efendi olan ve maddi olumsuzluklardan dolayı dışarıya çıkamayan öğrencilerimizi sosyal açıdan zenginleşmelerini sağlamak, ülkemizin değişik kültürlerini sağlamaktır. Bu kapsamda öğrencilerimizi Karadeniz bölgesindeki illerimize getirdik. Bu geziye dahil ettiğimiz öğrenciler daha çok kız öğrencileri seçtik. Çünkü bu kızların dışarıya çıkma şansları erkeklere göre daha zayıf. Bu gezi sayesinde farklı bölgeleri görme imkanını kendilerine verdik” dedi.

 

Ahmet Örenç “Karadeniz insanının misafirperverliğini ve sıcaklığını bu gezide fazlasıyla gördük. Bu nedenle bütün Karadenizli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz de Karadenizli hemşerilerimizi bizim bölgemize bekliyoruz.

 

Geziye katılan öğrencilerden 8.Sınıf öğrencisi Halime Demir, Karadeniz’i televizyonlardan gördüğünü ancak yerinde çok daha farklı olduğunu belirterek “Bu bölge, denizi ve doğasıyla çok güzel bir bölge. Her zaman gelmek istiyordum ama fırsatımız olmadı. Şimdi bu fırsatı bulduk. Memlekete dönüşte bu bölgeyi herkesin gelip görmesini tavsiye edeceğim” dedi.

 

 

 

Mardinli öğrenciler Akçaabat Kültürpark’ta ağırlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Eğitim