Kurtalan'dan Geldiler

Kurtalan'dan Geldiler

“Gönül Projesi” kapsamında Siirt’in Kurtalan ilçesinden 39 ilköğretim okulu öğrencisi ilçemize geldi.

Türkiye’nin 81 ilinden 100 bin öğrencinin ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerindeki önyargıları yıkmak amacıyla Milli Eğitim bakanlığı tarafından geliştirilen “Gönül Projesi” kapsamında Siirt’in Kurtalan ilçesinden 39 ilköğretim okulu öğrencisi 3 öğretmenin nezaretinde ilçemize geldi. İlköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan kafile 5 gün süreyle ilçemizde kalacak.

Kurtalan Milli Eğitim Şube Müdürü Halit pala’nın başkanlığında Kurtalan Fatih İlköğretim Okulu’ndan Rabia Savrun ve Kurtalan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Feyzullah Kurtye isimli öğretmenlerin eşlik ettiği 21 erkek ve 18 kız öğrenciden oluşan kafileye Mevlüt Selami Yardım İlköğretim Okulu’ndan Müdür İsmail Şahin ve öğretmen Zehra Çanakçı, Milli Eğitim Müdürlüğü Şefleri Kemalettin Kölemenoğlu ve Nesrin Özmen eşlik ediyor.

2 Haziran pazartesi günü ilçemize gelen Siirt Kurtalanlı öğrencilerden ilk gün Trabzon’a genel bir gezi düzenlediler. Akçaabat’ta ise Ortamahalle ve Sera Gölü’nü gezen, Mirapark Alışveriş Merkezi’nde de ağırlanan heyete Gülbaharhatun İlköğretim Okulu ile Mevlüt Selami Yardım İlköğretim Okulu’nda da ikramlarda bulunuldu. 2. Eğitim bölgesi Karma Resim sergisi’ni gezdikten sonra Akçaabat Lisesi’ndeki tarih tünelini de ziyaret eden kafilenin kız öğrencileri Gülbaharhatun İlköğretim Okulu Yurdu’nda, erkek öğrenciler ise Kavaklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda gecelediler.

Cumartesi günü ilçemizden ayrılacak olan gruptaki öğrenciler son 2 gün mihmandar aileler eşlik edecek.

Gönül Köprüsü Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen “Gönül Köprüsü” projesi, Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

“Gönül Köprüsü” projesi ile Türkiye’nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor.

“Gönül Köprüsü” projesi ile ilköğretim 7. 8. ve orta öğretim 1. 2. sınıfta okuyan 100 bin öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği illerde 5 günlük kültür turlarına katılacak.

Geziye katılan her öğrenciyle ilgilenmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlükleri’nce mihmandar aileler belirleniyor. Bu aileler 5 günlük gezilerin son 2 gününde öğrencilerin bulundukları illeri daha yakından tanımalarına yardımcı olacak.

Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde gittikleri illerin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler. Gittikleri illerde kültürel aktivitelere katılacak, ağaç dikecek ve yeni arkadaşlıklar edinecekler.

Ayrıca gezi sırasında öğrenciler, o ile gelmeyen arkadaşlarına tanıtım yapmak için fotoğraf çekecek ve o ile özgü çeşitli hediyeler alacaklar. Okullarına döndükleri zaman gittikleri ille ilgili stand kurup, fotoğrafları sergileyecekler.

“Gönül Köprüsü” projesi’ne katılan çocuklardan ve ailelerinden hiçbir nedenle bir ödeme talep edilmiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim