KTÜ'den Harç Açıklaması

KTÜ'den Harç Açıklaması

KTÜ Yönetim Kurulu harçlarla ilgili kararını açıkladı.


    İşte Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklama.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu 27.09.2011 tarih ve 1035 sayılı toplantısında gündemde olan öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretleriyle ilgili aşağıdaki karar alınmıştır.

2547 sayılı yüksek öğretim kanunun 46. Maddesi 13.02.2011 tarihi ve 6111 sayılı kanunun 172. Maddesi ile yeniden düzenlenmiştir.

Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin YÖK Başkanlığının 22.09.2011 tarihli yazısında ilgili kanunun yürürlük tarihini geçmişe etki edecek ilave mali yükümlülük getirmeyecek şekilde yeniden düzenleneceği bildirilmiştir.

Bu nedenle;

İlgili yasal düzenleme gerçekleşene kadar normal katkı payı veya öğrenim ücretinin en geç 30 Eylül 2011 tarihine kadar ödenmesine ve ilave mali yükümlülüğünü geçici olarak ertelenmesine,

İlgili yasal düzenlemenin gerçekleşmesi halinde gereğinin ivedilikle uygulanmasına,

İlgili yasal düzenlemenin gerçekleşmemesi halinde ise en geç 2011 mali yılı sonuna kadar ilave ödemelerin ilgili öğrencilerce yapılmasına aksi takdirde ilave ödemelerini zamanında yapmayan öğrencilere 2547 sayılı kanunun 46(g) maddesi uyarınca dönem kayıtlarının geçersiz sayılmasına,

 “Yapılmış olan ilave ödemelerin ilgili yasal düzenlemenin ardından ilgili öğrencilere iade edebileceğine oy birliği ile karar verildi.”

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim