Köy Derneği 2. Kez Kitap Dağıttı

Köy Derneği 2. Kez Kitap Dağıttı

İlçemizin en aktif köy derneklerinden biri olan Acısu Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği, köyde eğitim gören öğrencilerin okumalarına katkı sağlamak amacıyla her öğrenciye bir kitap hediye etme işini geleneksel hale getirdi.

Dernek imkânlarıyla temin edilen kitapların dağıtıldığı tören Acısu İlköğretim Okulu’nun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı olan Akçaabat Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi Müdür Başyardımcısı Cafer Tosun ile Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından öğrencilere tek tek hediye edilen kitaplar, minik öğrencilerde büyük sevinç yarattı.

Kitap dağıtım töreni sonrasında gazetemize bir açıklama yapan Dernek Başkanı Cafer Tosun, ikincisini gerçekleştirdikleri kitap dağıtımının köyün okuryazar nüfusunun artmasına da katkı sağladığını belirterek, amaçlarının köyde küçük bir kitaplık oluşturulmamış ev bırakmamak olduğunu söyledi.

Acısu İlköğretim Okulu Mustafa Kolaylı da eğitime katkı sağlayan Dernek Başkanı Cafer tosun başta olmak üzere tüm dernek üyelerine teşekkürlerini sundu. Kolaylı, öğrencilerin bu yardımın karşılığını elde edecekleri başarılarla vereceklerine olan inancını da dile getirdi.

acisu-dernegi-kitap-dagitti3.jpg

 

Öte yandan Acısu İlköğretim Okulu modern bir kantine de kavuşturuldu. Acısu İlköğretim Okulu Okul-Aile Birliği üyelerinin yanı sıra Acısu Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği üyeleri ve Acısu Muhtarlığı’nın masraflarını ortaklaşa karşıladıkları kantinin açılışı yapıldı.

Acısu Köyü Muhtarı Tahsin Çelik, yapılan yatırımlarla Acısu’nun eğitim alanında da ilçemizde ismini en çok bahsettiren köy olacağına inandığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim