Kocaman'dan  Açıklama

Kocaman'dan Açıklama

Eğitim Bir-Sen Akçaabat İlçe Başkanı Kemal Kocaman'dan Açıklama.

 


Akçaabat Eğitim Bir Sen başkanı Kemal KOCAMAN demokratik açılımları değerlendirdi. İşte O Yazılı Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bilimsel ve akılcı kararlarla ülkemizi gerçek demokrasiye kavuşturma yolunda kararlılıkla ilerliyor.

Öğretmenevi aidatları Eğitim-Bir-Sen’in ısrarla üzerinde durması sonucu kaldırıldı. Bundan sonra ne olacak? Bürokrattan, iş adamından eşten dosttan yer kalırsa öğretmene yer olacak kendi evinde. Aidatın kaldırılması yetmez. Öğretmen, evinde ev sahibi olmak istiyor.

 Milli Güvenlik dersi kaldırıldı. Demokrasinin ruhuna uygun olduğunu düşündüğümüz önemli bir adım. Biz zamanında gerekli olup olmadığına bakmadan derse komutanların girmesine karşı çıkarken Bakanlık daha ileri bir adım atarak dersi tamamen kaldırdı.

Milli Bayramlarımızla ilgili kutlamalar konusunda getirilen düzenleme de olumlu bulduğumuz uygulamalardan biri. Aslında yeni bir uygulama getirilmiyor. Bayramlar üzerindeki darbe lekeleri siliniyor.

Son yıllarda öğrencilerin istekleri dışında yapılan uygulamalar sayesinde çocuklarımızı iyice bayramlardan nefret eder hale getirmeyi başarmıştık.  Umarım bundan sonraki süreçte çocuklarımız ve gençlerimiz kendi bayramlarını sahiplenirler.

Aslında Japonların yaptığını yapabilsek; ülke olarak var olmamızı sağlayan Çanakkale’ye götürebilsek bayramlarda. Her metrekaresine 6 bin adet merminin düştüğü toprağın üzerinde ayakları titreyerek gezdirebilsek her birini.

15-16 yaşındaki çocukların gözünü kırpmadan akıttığı kanlar sayesinde bugün huzur içinde yaşadıklarını hissettirebilsek. O çocuklar sayesinde bir dönem liselerin birçoğunun mezun veremediğini söylesek.

Sarıkamış’ı anlatabilsek.

Yıllardır batının uydurma kahramanlarını ağzımız açık seyrettik televizyonlarda. Oysa filmi yapılacak o kadar çok kahramanımız var ki. Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği için harekete geçmesi gerekiyor. Tarih sadece dört duvar arasında anlatılabilecek bir ders değildir. Bilgisayar teknolojisinin kullanılmasıyla ve tarihsel gerçeklerden hareketle çok güzel çalışmaların ortaya çıkacağı inancındayım.

***

Eksik olmasın Sayın Bakanın konuşmaları iki ucu keskin bıçak gibi. Bir ucuyla reformcu, yenilikçi, inkılâpçı yanını ortaya koyarak vesayetin izlerini silmeye çalışıyor, bir diğer keskin uçla da birlikte çalışmak zorunda olduğu, reformlarının başarısı için desteğine ihtiyaç duyduğu öğretmenleri küçük düşürücü açıklamalar yaparak motivasyonu sıfıra indiriyor.

Öğretmenin tatili, aldığı maaş, ek ders (Sanki herkes alıyor gibi bir algı oluşturuluyor) mesleki açıdan yetersiz oluşu, ne iş yaptığı gibi ifade ve yaklaşımlar bilmeyenler tarafından sık sık dile getirilirken Bakanın da aynı söylemlerde bulunması öğretmenlere takıntılı tiplerin işini kolaylaştırıyor.

En son yayınlanan öğretmen atama kılavuzu da daha atamalar yapılmadan atama hayali kuran öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Kanun, yasa ya da yönetmeliği hazırlayanlar bunlara uymazsa vatandaştan ne beklenir anlamak zor doğrusu.

            12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumdan sonra kamuoyunun çok yakından takip ettiği bir toplu sözleşme süreci var. Bir buçuk yıldan beri ancak geçtiğimiz günlerde meclise gelebilen yasa tasarısında kabinenin bazı bakanları sürekli ayak direme yolunu seçiyor.

Kendilerini yüzde elli gibi rekor bir oyla iktidar yapan halkla iktidarlarını paylaşmak olarak gördükleri ‘Toplu Sözleşme’ ye mesafeli duruyor.

Kabinenin değerli üyelerine şunu açık yüreklilikle söylemek isterim. 12 Eylül referandumunda sağlanan yüzde 58’lik evet oyunda demokrasiye, değişmeye, gelişmeye sonuna kadar inanmış her vatan evladının en az sizin kadar emeği var. Her türlü hakaret, küçümseme ve engellemelere rağmen ‘Yetmez ama Evet’ diyerek değişikliği destekleyen sivil toplum önderlerinin, üyelerinin emeği var. Gece gündüz demeden oylamadan evet çıkması için çalışmış, bedel ödemiş insanların emeği var.

Bu emeğin ve ödenen bedellerin karşılığı en azından biz çalışanlar için ‘sözü alınmış’ toplu sözleşmedir.

Toplu sözleşme hakkımızı alacağız. Hem de bizim istediğimiz gibi, olması gerektiği gibi. Sizin yolunmuş tavuğa çevirmeye çalıştığınız gibi değil.

Aksi halde hiç yabancısı olmadığımız meydanlar bizi bekliyor.

Akçaabat Eğitim Bir Sen Başkanı

 Kemal KOCAMAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim