Kalorifercilik Kursu

Kalorifercilik Kursu

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından sıvı ve katı yakıtlı kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılması ve bakımı işlerinde çalışacaklar için açılan “Yetkili Kalorifer Ateşçisi Kursu” tamamlandı.

Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından sıvı ve katı yakıtlı kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılması ve bakımı işlerinde çalışacaklar için açılan “Yetkili Kalorifer Ateşçisi Kursu” tamamlandı.

İlçemizde vatandaşlardan gelen talebi karşılamak ve kalorifer işlerinde çalışanların belge ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursun sertifika töreni Halk Eğitim merkez binasında yapıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa İnal, kalorifer ateşçiliğinin toplum hayatında önemli rol oynayan meslek dalları arasında yer aldığını belirterek, açtıkları kurslarında verdikleri eğitimle kalorifer kazanlarını, işletme kurallarına göre, güvenlik önlemlerini alarak çalıştıran, basit bakım ve onarımını yapan kişiler yetiştirdiklerini söyledi. Müdür İnal, toplam 48 saat süreli kursta Akçaabat Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi Tesisat Teknolojileri Bölümü Şefi Yılmaz Aydın tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitim sayesinde kursiyerlere, kaloriferlerin daha bilinçli yakılmasının öğretildiğini kaydetti.

Kurs Öğretmeni Yılmaz Aydın ise ısıtma tesislerinin sebep olduğu hava kirliliğini azaltmak ve yakıtta tasarrufun sağlanmasını da hedefledikleri kurslarında ilk olarak yakıtlar hakkında genel bir bilgi verdikleri kursiyerlerine yakıtların depolanması, kazan dairesi ve kazanlar, yanmaya hazırlama, kazan temizliği ve kalorifer tesisatının parçalarıyla ilgili ayrıntılı bir müfredat uyguladıklarını belirtti.

22 kişinin katılımı ile başlayan ve kurs bitiminde yapılan sınavda başarılı olan 19 kursiyere “Yetkili Kalorifer Ateşçiliği Belgesi”nin verildiği törende başarılı kursiyerler arasında iki bayanın yer alması da dikkat çekti. Bayan kursiyerlerden Fatma Gör ise sınavda en başarılı kursiyer olarak belgesini Müdür İnal ve Kurs öğreticisi Aydın’ın elinden aldı.

Akçaabat halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü bu kursun ardından ikinci bir kurs daha açarak yeni kalorifer ateşçileri yetiştirme çabasını sürdürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim